logo

Mirena. Recenzije

Ukupno poruka: 4111

2013/08/02, Diana
Imam 45 godina. Sudeći po svim analizama, ja sam zdrav. odlučio staviti spiralu. liječnik me savjetovao o dobi mirena. vjerovao je. stavite ga. vrijedi više od godinu dana. neki dan ću ga izbrisati. Postoji nekoliko razloga. prvo, to se sada ne zaustavlja. Nemam pojma kad imam svoje razdoblje. drugo, stalni nagging boli, manje borbe, treće, moja težina. Oporavio sam od 70 do 80 kg. to nije baš ugodno za mene. najgora stvar je da bih, ako bih mogao izgubiti težinu onoliko koliko sam htjela prije heliksa, sada je jednostavno nemoguće. Kao što vidite, nedostaci su vrlo važni za normalan život. Mislim da ovaj lijek nije potpuno razvijen. Zbog toga žena pati, pa vam savjetujem da pažljivo razmišljate o spirali Mireni. ona zapravo odgovara jedinicama. i ja, hooray!, povratak u normalan život.

2013/08/02, Victoria
Dobar dan Mirena već već 3 godine, postavljena za kontracepciju i liječenje fibroida. Bilo je 18 mm, sada 12 mm.
Ništa ne boli, jedina stalna zamka. Je li to normalno i kako se boriti? Hvala.

    Evgeniya34 (konzultant):
    Victoria, najnevjerojatnija stvar je ta da je mrlja nuspojava Mirene. Obično se nestaje prilikom prilagodbe spirali, ali postoje neke žene koje imaju trajno prisutnu zamku. Isto se događa pri uzimanju COC-3, prilagodba na lijek traje 3-6 mjeseci, ali oko pet posto žena ima žvakanje bilo koje od njih U redu, pa čak i s produljenom upotrebom. Značajka organizma Kako se nositi s mrljama? Pa, povremeno možete uzeti hemostatika, ali zašto? A moguće je paralelno s Mirenom uzeti Rigevidon metodom kontracepcije, koja uključuje isti progestogen kao u Mirenu, ali i estrogen, što omogućuje poboljšanje kontrolnog ciklusa.

2013/08/02, Svetlana
Dobar dan... Djevojke, draga, reci mi što da radim - da budem iskren u panici, u travnju 2012. stavio sam Mirenu na savjet liječnika (endometrioza). ništa za početak plakanja, menstruacije traju 14-18 dana (3-4 dana do Mirene), izgubio zanimanje za muža (to nikad prije nije bilo vidljivo), iako imamo izvrsne odnose. Nakon godinu dana oporavila sam više od 10 kg, pretvorim se u bundu. I to je protiv pozadine da je hrana također + fitness klasa. Bol u obliku kontrakcija stalno prije menstruacije. Na ultrazvuku, sve je u redu. Što učiniti, nikada neću znati. još uvijek može ukloniti spiralu? Hvala unaprijed!

    Evgeniya34 (konzultant):
    Svetlana, lako je reći "da, skinite ga" kada je u pitanju neko, ali ne i vi. Ako mislite da se Mirena nije popravila, ali je pogoršala vašu kvalitetu života, onda se prijavite za uklanjanje spirale.

2013/01/01, Alla 40
Mirenne je isporučen prije 7 mjeseci za medicinske indikacije nakon hister (multiple myoma, mučeni krvarenje). Nema nuspojava, ne dobivam težinu. Mjesečno otprilike idu redovito i postaju nekako slabiji (mini podstava), ali dulje vrijeme. Međutim, između mjesečnih razdoblja neprekidno idem s gustom dnevnom, jer postoji stalno pražnjenje, kada je samo "čista voda" kada je s mukom, općenito, tanak dnevni nije nosi. Nekako mi se jako ne sviđa! Je li to u redu? Idemo u more, nećemo biti udobni u kupaćem kostimu. U pregledima pročitajte da mjesečni nestanak u potpunosti, ali nisam nestao. Objasnite što je ovaj odabir? i kako biti?

    Evgeniya34 (konzultant):
    Alla 40, mjesečni nestaje odmah, a ne uopće, u većini i oko godinu dana od datuma instalacije Mirene. Svjetlosni sluz otpušta bez svrbeža, gori, neugodan miris je normalno pražnjenje, a povećanje volumena povezano je s promjenom mikroflora vagine.

2013/01/08, Alice47
47 godina... Zdravo, molim vas da mi pomognete shvatiti što je to pitanje Nakon što sam se u mjesec dana složio spirale na myrenu, 4. dana bilo je mnogo pražnjenja koja se nije zaustavila 11 dana. Bolni osjećaji u donjem dijelu trbuha, bolovi koji daju koži! Nakon vaginalnog ultrazvuka, liječnik je rekao da je sve normalno, helix je u pravu, maternica nema vidljive patologije, pio je ascarutinu i hemostatičke lijekove - bez poboljšanja, razloge tih sekreta i njihovog povezivanja. i što da radim Hvala ti.

    Evgeniya34 (konzultant):
    Alice47, ako je iscjedak pretjerano bogat i ako se ne osjećate dobro, nemojte sjediti na monitoru, obratite se liječniku interno!
    Takve boli su opisane u nuspojavama Mirene, pokušajte uzeti lijekove protiv bolova kao što su Nurofen, Indometacin, diklofenak - iz ove skupine. Ako, prema ultrazvučnom pregledu, spirala je normalna, nema temperature, onda je upala isključena. A u vezi s kojim je postavljeno ogrebotine? Dijagnoza? Pritužbe prije instaliranja Mirene?

2013/01/01, Svetlana
Dobro došli! Ovdje je liječnik predložio da stavim Miren kao alternativu sterilizaciji. Imam 33 godine, dvoje djece, više ne želim roditi. Ali ovdje čitam recenzije posvuda - ova spirala je propisana svima za bilo kakve probleme, a ne kao metoda kontracepcije. Pitala sam se - vrijedi li je to staviti samo za kontracepciju? Nemam problema s zdravljem u ginekologiji. Obična spirala stajala je, postala trudna s njom, pa se ne osjećam smireno uobičajenom spiralom. Tablete piju u zadnje dvije godine - Midian je savršeno prikladan, ali moj je muž dugo odsutan, pokazalo se da pijem mjesecima bez seksualnih odnosa, a ako prestanem pušiti dok je otišao, prečesto ću ih morati baciti i započeti. Stoga sam razmišljao o sterilizaciji, ali liječnik me uvjerio da moram čekati, i bolje i pouzdano isporučiti Mirena. Recite mi, je li ispravno staviti ovu spiralu samo za 100% kontracepciju?

    Evgeniya34 (konzultant):
    Svetlana, Mirena je, prije svega, kontracepcijska droga, a tek onda, sekundarno, terapeutska. Kao i u redu, oni djeluju kao kontracepcijska sredstva kao prvi mehanizam, a proizlazeći iz činjenice da gestageni u sastavu OK- imaju različite terapeutske učinke. Vi odlučite. Koja je razlika u uzimanju tableta u odsutnosti supruga ili spirala Mirena, koja također proizvodi hormone?

2013/08/02, Svetlana
Hvala na odgovoru! Razlika u odnosu na pilule je da ne trebate zapamtiti da ih uzimate, nema nikakve vjerojatnosti da će iznenada nestati iz prodaje (imali smo to početkom godine) mislim da će spirala još uvijek biti sigurnija u mom slučaju. Puno vam zahvaljujemo na odgovoru na sva pitanja! Vrlo sam za sebe napravio od čitanja ovdje!

    Evgeniya34 (konzultant):
    Svetlana, a zatim odaberite način zaštite koji vam najviše odgovara. Drago mi je što vam je forum korisno!

31. 07. 2013., Kristina 32 godine
Nedavno sam rodila svoje treće dijete (bilo je planirano carski rez), ne planiram više rađati, liječnik me savjetovao da ću mir Nemam redovita razdoblja i nije moguće pratiti njihov raspored i još uvijek postoji potologija (prvorasti maternica), recite mi da li Mirena pomaže izbjeći sljedeću trudnoću.

    Evgeniya34 (konzultant):
    Christina, 32, Mirena je prije svega kontracepcijska.

31. 07. 2013., Irina
Dobar dan!
Tražim od vas savjet. Imam 36 godina. U ožujku 2008. godine, nakon liječničkog pregleda i liječenja (prisutnost papiloma virusa, mioma i endometrijske hiperplazije), instalirana je Mirena spirala. U svih pet godina nikada ga nisam požalio (ovo je za žene koje će čitati). Liječnik je promatran svakih šest mjeseci - sve je bilo u redu, rast fibroida zaustavljen. Ali moj liječnik je prestao. Evo moje pitanje: koliko je hitno potrebno izvući (mijenjati) spiralu? Nedostatak problema još me zaustavlja. Hvala ti.

    Evgeniya34 (konzultant):
    Irina, napisate upute, da je akcija Mirene osmišljena 5 godina. U ožujku 2013. trebali biste se prijaviti za uklanjanje Mirene. Usput, jednog dana možete odmah instalirati novi. Samo djelovanje hormona iz spremnika Mirena sada je minimalno, kontracepcijski mehanizam djeluje na osnovi pronalaženja stranog tijela u spiralu maternice. Opasne igre))

31. 07. 2013., Irina
Na jednoj od lokacija sam pročitao da se Miren može koristiti oko 2 godine, ali neće biti nikakvog terapijskog učinka, samo kao kontracepcijsko sredstvo. zato sam se odlučila posavjetovati s vama.
Hvala vam toliko! Tako ću djelovati!

    Evgeniya34 (konzultant):
    Irina, proizvođač Mirene, u uputama će naznačiti ovaj raspon uporabe, ako bi klinička ispitivanja dokazala sigurnost ovog događaja)). Ali upute su drugačije naznačene.

Intrauterni uređaj Mirena: recenzije liječnika

U ginekološkoj praksi dugo se koriste intrauterini uređaji (IUD). Uglavnom se sastoje od bakra i srebra. Trenutačno, hormonalna spirala posljednje generacije, Mirena, stekla je posebnu popularnost. Prema kliničkim ispitivanjima možemo zaključiti: spirala se uspostavila kao pouzdan kontraceptiv i terapeutski agens, to je ono što ga razlikuje od svih ostalih IUD-ova.

Prije nego što kupite hormonski sustav i to skupo košta, žena bi trebala procijeniti prednosti i nedostatke, naravno, ako je liječnik preporučio instaliranje spirale. Stavili su takvu spiralu samo ako postoje dokazi, s obzirom na činjenicu da ne samo da štiti od neželjenih trudnoća, nego također obavlja i terapijsku funkciju.

Stoga, samo nakon što prođe kroz sveobuhvatni dijagnostički ispit, pitanje instalacije ili zabrane hormonskog sustava je riješeno. Neke bolesti, nažalost, predstavljaju prepreku za instalaciju IUD-a.

Mišljenja mnogih stručnjaka iz područja ginekologije slažu se da je Mirena jedno od najboljih kontracepcijskih i terapijskih i profilaktičkih sredstava za liječenje ginekoloških bolesti, koja djeluje izravno u maternicu.

Levonorgestrel iz intrauterinog sustava dnevno se oslobađa u šupljinu maternice mikrodozama. Lijek praktički ne ulazi u sistemsku cirkulaciju, već djeluje samo unutar maternice, stanjivanje endometrija.

Hormonska zavojnica uspostavljena je već više od 20 godina, a tijekom tog vremena prikupljeni su mnogi pregledi liječnika koji se bave liječenjem zbog prednosti i nedostataka ove metode kontracepcije. Upoznajmo ih detaljnije.

Prednosti korištenja Mirene prema mišljenju liječnika

Prakticiranje ginekologa sistematiziralo je promatranje pacijenata koji su koristili mornaricu Mirena i identificirali od njih glavne prednosti:

  • dugoročno korištenje spirale (5 godina);
  • kontracepcijski učinak javlja se prvog dana instalacije;
  • stupanj zaštite od neželjenih trudnoća iznosi 99-100%, što ne zahtijeva dodatna sredstva za zaštitu;
  • nakon ekstrakcije spirale, reproduktivna funkcija brzo se vraća, u prvom menstrualnom ciklusu žena može zatrudnjeti;
  • u bilo kojem trenutku možete ukloniti spiralu na zahtjev žene (postupak je bezbolan);
  • tijekom intimnih odnosa, spirala ne donosi nelagodu (ako želi, žena može sakriti prisustvo IUD-a od svog partnera);
  • poboljšava se kvaliteta seksualnog života (strah od trudnoće tijekom seksualnih odnosa);
  • zaštita zdjeličnih organa od upalnih procesa povećanjem viskoznosti sluzi na području cervikalnog kanala;
  • na pozadini spirale, dopušteno je uzimati druge lijekove i obavljati kirurške operacije raznih profila;
  • ne utječe na apetit;
  • smanjuje bol menstruacije;
  • gubitak krvi oštro se smanjuje do potpunog nestanka sekreta;
  • visoka učinkovitost IUD-ova u liječenju endometrijske hiperplazije, fibroida maternice i endometrioze;
  • mogućnost korištenja spirale kod žena koje su kontraindicirane u drugim metodama kontracepcije iz medicinskih razloga;
  • u nekim slučajevima pomaže izbjeći ginekološke operacije;
  • zaštita od razvoja onkoloških procesa endometrija.

Nedostaci Mirene prema mišljenju liječnika

Uobičajeno, nuspojave se pojavljuju prvi put nakon instalacije IUD-a. Najčešće se ovo razdoblje kreće od nekoliko mjeseci do šest mjeseci. Postoji prilagodba organizma na spiralu. Svako strano tijelo treba "družiti se" s tijelom, a onda negativni simptomi postupno nestaju.

U prvoj godini uporabe spiral ponekad skreće pasti (ne više od 7% slučajeva). Razlog za to može biti izdašan period, koji još nije imao vremena normalizirati pod utjecajem levanorgestrela.

U prvim mjesecima opaženo je produljeno uočavanje zbog stanjivanja endometrija (unutrašnji sloj maternice). Stoga mnoge žene počinju paničariti i ne mogu prihvatiti novu državu. To dovodi do psiholoških problema: pojavljuju se nervoza i razdražljivost.

U rijetkim slučajevima (najviše 5%), kod postavljanja spirale, može doći do krvarenja zbog oštećenja cerviksa ili njenog tijela. To je zbog niske kvalifikacije liječnika koji instalira sustav.

Postoje pritužbe na ubod ili bol u boli u maternici. Ovo stanje proizlazi zbog IUD bias ili pojedinačne preosjetljivosti. U takvim slučajevima potrebno je uklanjanje spirale.

Često na pozadini Mirene, glavobolje, migrene, depresivne stanja, smanjenje libida i bolova u leđima, slično kao išijas, javljaju se. Postoje pritužbe na gubitak kose, pojavu akni na licu i leđima. Vrlo rijetko dolazi do alergijskih reakcija i ekcema.

Hormonska zavojnica ne može zaštititi od genitalnih infekcija, au nekim slučajevima sama izaziva upalni proces u maternici. To se događa kada je pojedinačna netrpeljivost i, ako je spirala instalirana s nepoštivanjem pravila asepsije i antisepsije.

Važno je! U nazočnosti pretumorskih procesa u bilo kojem organu - spirala se ne može upotrijebiti.

Prema riječima liječnika, spirala bi trebala biti instalirana samo za žene koje su rodile više od 25 godina. Općenito, Mirena pokazuje visoku učinkovitost, a mnoge žene nemaju nuspojave. Ovo je odlična metoda za stabilizaciju proliferativnih procesa, osobito u razdoblju prije menopauze, kada postoji veliki rizik od razvoja karcinoma u ženskom genitalnom području. Zato Mirena danas smatra najboljom terapijskom kontracepcijom!

Kako ne ulaziti u psihijatrijsku bolnicu ili pažnju - "Mir"!

Dado sam rodio 30 godina. Po ruskim standardima, vjerojatno je prekasno, ali ovdje se smatra normom (živim u Kaliforniji više od 10 godina).

Ali nije riječ o tome kada je najbolje rađati. Samo sam htio reći da sve te godine, sve dok se nisam rodila moja kćer, nisam znala što su spiralne ili hormonske pilule. Svih 14 godina našeg supruga, moj suprug i ja koristili smo kondome isključivo i osjećali smo se manje ili više podnošljivi. Nisam htio progutati pilule, a spirala se nije preporučila. Sada, nakon rođenja djeteta, ja sam, na jednoj od prvih sastanaka s liječnikom, upitao metode zaštite. Liječnik mi je ispričao o tabletama, io ženskim prstenovima koji su se morali mijenjati svaki mjesec i o nečemu drugom. Sve mi se činilo prekompliciranim, pogotovo s obzirom na činjenicu da imam loše sjećanje. I pitao sam je li nešto postojalo i pouzdano, tako da glava ne bi ozlijedila. Problem je bio u tome što nisam nastojao otkriti kako bi na engleskom jeziku postojala "spirala", i čekala sam sve kad mi je sama liječnica ponudila, a ja ću to shvatiti po opisu. Dakle, općenito, i to se ispostavilo, a dogovorili smo se o spirali. Moram reći da sam rodila u dobroj bolnici i rodila u predivnim uvjetima. Ali istodobno sam znao da ću uskoro kupiti još jedno osiguranje i napustiti bolnicu jer jednostavni liječnici tamo ostavljaju mnogo da budu željeni. Da, oni su u stanju djelovati i reanimate pravedan, i divno je roditi ih. Ali uobičajeni terapeuti su strašni, dijagnostici jednostavno nisu, nećete doći do stručnjaka dok terapeut ne postavlja dijagnozu, a redovi stručnjaka dva mjeseca unaprijed. Ukratko, znala sam da liječnici nisu bili jako dobri, ali nadao sam se da će mi pomoći da odaberete jednostavnu spiralu i nekako to postavim bez ikakvih problema.

Dakle, moj liječnik i ja dogovorili smo se o spirali Mirene. "Mirena" pa "Mirena" - ovo mi ime nije ništa reklo. Moderna hormonska zavojnica, pouzdana. Pročitao sam knjižicu koju sam dobio, sve izgleda dobro. I stavio sam "Miren". Dogodilo se doslovce dva mjeseca nakon isporuke. Mjesečno nisam nastavio. Mogu samo razumjeti da se nešto događa. Ništa nije povrijeđeno, uopće nije bilo krvi (!). Dakle, svjetlosni iscjedak, kao i posljednji dan uobičajenog mjesečnog. Otišao sam kod liječnika (čak iu istoj bolnici), tamo su mi rekli da je ovo normalna stvar za Mirenu i smirila sam se. seks Postao je mnogo svjetliji čim mi i muškarac prestanemo razmišljati o gumi, i bio sam vrlo zadovoljan. Ipak: trudnoća se ne javlja, nema menstruacije, ništa ne boli. Ljepota! Ovdje su samo PMS (predmenstrualni sindrom). Odjednom sam počeo primijetiti da sam 10 dana prije takozvanog menstrualnog razdoblja postala strašno razdražljiva, što nikada nije bilo u mom životu. Pa, mislim da se sve promijenilo nakon poroda, hormonalnih promjena u tijelu i sve to. Pored toga, PMS je normalni fenomen za mnoge žene. I iznova se smirila.

Ali razdražljivost je doslovce rasla od mjeseca do mjeseca. Počeo sam vikati kod mog supruga, u mojoj punici, čak i kod djeteta. U prvoj polovici mjesečnog ciklusa osjetio sam se manje ili više podnošljivim, ali bliže mjesečnim razdobljima postao sam nekontroliran. Moje je dijete potpuno bespomoćno, spavao je vrlo malo i vrlo nemirno, pa sam se uvijek osjećala pospano, umorno i ljuto. Dijete je imalo godinu dana i gotovo nisam dobila radost iz majčinstva. Bio sam ljut zbog svega i svih. Osjećala sam se strašno umorna i frustrirana, čak i ako sam imao dobar san. Bio sam mrtav umoran na poslu, premda sam radio samo nekoliko sati dnevno. Često sam plakao od bilo kakvih besmislica, donosio sam i moj muž i svekrvu sa svojim plačima. Osim toga, došlo je do takve mjere da ne želim ništa u životu - bez odmora, bez zabave, bez kupnje mondene krpe, bez odmora. ništa. Depresija je isisala glavu. Više nije bio jednostavan PMS, cijelo vrijeme sam bio umoran i nadražen. Gotovo nisam radila kućanske poslove. Ponekad je samo kuhala hranu, pranje posuđa i pranje i peglano platno. Nije me briga da je posvuda bilo prašine, da kat u kuhinji nije dugo bio pranje, igračke su ležale oko kuće. Nisam htio ni čistoću ili udobnost u kući, pa čak i ako sam pronašao snagu za čišćenje, čistoća sobe nije bila ugodna. Nije me briga. Naravno, voljela sam dijete, ali njegova nespremnost da spava u večeri dovela me do očaja. Kao rezultat toga, moja kćer i ja se obojica bojali smo se večernjeg polaganja, a na vidiku kreveta postala je histerična. U međuvremenu, vrijeme je prolazilo, kći je odrastala, bake su aktivno pomagale, moj muž i ja smo radili. Promijenio sam svoje stare zdravstveno osiguranje za posve drukčiji, skuplji. A ovdje je slučaj pomogao. Kao što kaže: ne bi bilo sreće, ali nesreća je pomogla.

Prošlog ljeta, kao i obično u srpnju, imao sam puno posla. Ja sam pijanist, au tom mjesecu moram sjesti za glasovir 6-7 sati dnevno. Naporno se trudio za mene više nego ikad, zamor se umnožio, stalno sam bio nervozan, pogotovo ako zbog prometnih gužvi kasno nisam na poslu. Kad sam vidio koliko sam kasnio, imao sam prave tantrume za upravljačem. Nakon nekoliko tjedana takvog napornog rada, nešto mi se dogodilo desnoj ruci. Kad sam svirao klavir, osjećao sam bol u ruci, nije baš jak, već opipljiv. Nakon još dva tjedna rada, pomislio sam da će ruka sama po sebi, jer sada ću raditi mnogo manje. Ali ruka nije prošla. Prošli su mjeseci, zima je došla, a ruka je počela boli gotovo stalno pod bilo kojim opterećenjem, pa čak i zglob je uvijek bio malo natečen. Tako možete izgubiti svoj posao! Morao sam potražiti liječnike.

Nakon dugog traženja liječnika i eksperimenata s rukom u obliku masaže, hladnih i vrućih obloga, tableta itd. Konačno sam pronašao prekrasnog liječnika koji je izliječio moju ruku s jednom ubrizgavanjem! Bilo je to već proljeće, bio sam gotovo očajan, i odjednom je bilo tako jednostavno - jedna injekcija i to je bilo sve! Liječnik mi se činio gotovo čarobnjakom. Odlučio sam se posavjetovati s njim o PMS-u, nedostatku razdoblja itd. Rekao je da sve ovo nije normalno i da mi preporučuje dobar ginekolog. Odmah sam nazvao kliniku da imam sastanak. Kad joj je kći već imala dvije godine, navečer je imala poteškoća u krevetu, ali je cijelu noć spavala do kasnog jutra, a da se nije probudila. Počeo sam dovoljno spavati, ali ipak umor nije prošao. Nisam mogao razumjeti ništa. Zašto je rođenje djeteta iznenada promijenilo moj karakter toliko? Naravno, nisam bio anđeo prije porođaja, ali nikada tako histerijski. Bio sam prestrašen što sam imao dijete, a ne zato što sam ga žalio, ali samo zato što sam se žalio zbog djeteta - pa zašto je dobio takvu odvratnu majku? Moja svekrva me je smirila, kao što je mogla, rekla da sam dobra majka, samo se trebam odmarati. Stalno mi je savjetovala svog muža i ja da odemo na odmor i odemo negdje zajedno. Ali nisam htio napustiti svoju kćer. Da, i tako lako raditi s mojim mužem neće biti pušten. Histerici su se nastavili, suprug je izbjegavao kontakt sa mnom, ali, zapravo, zapravo nisam želio komunicirati. Ne mislim ni na seks, jednostavno nisam željela vidjeti nikoga. Našao sam se stalno krivim za nešto, i sve mi se činilo pogrešnim oko mene, a svi ljudi oko mene bili su idioti koji su se složili da otrovaju moje postojanje. Ludi pas

Do travnja sam došao do ginekologa. Ispalo je da je teta, prilično mlada i vrlo inteligentna. Usput, ruski, pa nisam morao truditi da joj objasnim sve moje probleme. Kad sam rekla o Mireni, odjednom me je počela pitati kako su moje menstruacije bile na putu, kako sam rodila, je li bilo krvarenja itd. Odgovorio sam na pitanja, a zapravo ne razumijem njihovo značenje. Mjesečno je bilo uvijek malo, za 2-3 dana, rodila se, nema krvarenja. Liječnik je bio jako iznenađen. "Zašto ste stavili" Miren ", pitala je, pokazalo se da Mirena nije jednostavna spirala, ona je prije svega pokazana ženama koje su imale pretjerano razdoblje ili krvarenje ili neke ozbiljne komplikacije nakon porođaja. Postoji hormonska spirala s nekim lijekovima, a to mi uopće nije potrebno, zato PMS je tako jak - hormoni rade, a nedostatak krvi tijekom menstruacije također je apsolutno normalan. da je manje vremena ostalo do kraja stijena ove spirale (postavljam ga 5 godina), slabiji će biti ICP, a budući da je glavno pitanje za mene bio odsutnost menstruacije, a bio sam uvjeren da je sve u redu, onda smo liječnik i ja odlučili napustiti sve što je za sada. i pola godine da bi se "Miren" zamijenio redovitom spiralom, odlučili na to, ali mislio sam da je to spirala koja je život učinila tako nepodnošljivim, čvrsto mi je sjedila u glavi, a nisam mogla u potpunosti vjerovati da takva sitna spirala ima tako jaka akcija. Još sam mislila da mi treba samo odmor, a u kolovozu, kada bih bio slobodniji od posla, mogao bih se odmoriti, možda čak i ići negdje par dana, ostavivši moju kćer svojoj baki. No, uskoro je postalo jasno da do kolovoza ne bih doputovao. Ili uđete u nesreću, jer vožnja automobilom u takvom napuhanom stanju jednostavno je opasno, ili na smiješan azil. Ili njuškati. Da, počela sam piti. Da ne zavarim votku s bočicama, ali čašu ili dva vina u večernjim satima - već sam to trebala. I nakon sljedećeg tantruma, osjećajući potrebu izravne droge za alkoholom, shvatio sam da se to piti i ljudi. Bilo je potrebno nešto učiniti, i odlučio sam ukloniti spiralu! Odjednom spirala je izvor svih mojih problema.

Nisam bio siguran, ali ionako nije bilo drugih mogućnosti. Sljedećeg jutra nazvao sam kliniku i otišao do liječnika radi posjeta. Onda se sve dogodilo kao magijom. Od samih prvih sati, kad mi je spiral bio izvučen, počela sam se osjećati mnogo mirnijom. Sve moje nervoze i napetosti, koje me nisu pustile na više od dvije godine, nestale su negdje. Ne postupno, već odjednom odjednom. Bojala sam se vjerovati svojim osjećajima, činilo mi se da se to ne događa, bilo je to kao prekrasna preobrazba! Čudovišta - lijepa! :) Prve večeri, bio sam iznenađen kad sam otkrio da možete staviti dijete 40 minuta, a ne biti nervozan ili vrištati u isto vrijeme! I ne samo zadržati napore volje. I uistinu biti mala i nježna majka! Čini mi se da je moja kćer također strašno iznenađena promjenom koja mi se dogodila jer se tiho ponašala i tiho zaspala. Dane su prošle, nisam se prepoznao. Staroća umora počela je polako iščezavati, počela sam se probuditi svježe i odmarala ujutro, prestala sam vikati i histerikalizirati, ponovno sam otkrila radost majčinstva. Zašto postoji materinstvo, osjetio sam okus za život! Počeo sam se smijati! I odmah su ga primijetili svi rođaci. I moja mala kći iznenada je postala mnogo jača da mi se doprijeti, naučila je zagrliti i poljubiti. I tako sam se žalio zbog onih propuštenih i nepovratno izgubljenih dana kada su neke budale liječnike proveli prve godine majčinstva! Pogledao sam kuću s užasom. Bože moj, kako sam ga pokrenula! Prašina, prljavština, magaraca na zidovima, poda u kuhinji ne može se oprati. Nakon što je raditi sljedeći ugovor u srpnju i zarađujući pristojan iznos, odlučio sam zamijeniti prljavi linoleum u kuhinji čistim pločicama. Ali prvo se opustite!

I moj suprug i ja ostavili kćer za svoju majku i ostavili tri dana u Las Vegasu. Ipak, 3 godine bez odmora. A Las Vegas je blizu, gotovo tri i pol sata vožnje automobilom, gotovo nema vremena i novca na cesti. A tamo, ako se ne odmarate fizički, onda se barem odmorite moralno. I uopće nije potrebno sjediti u kasinu. Jedva smo igrali. U Las Vegasu ima toliko mnogo stvari. I show, i muzeji, a sami hoteli (koji su sami mnogo zanimljiviji od muzeja). I ovo je nevjerojatan odmor osjećaj svake minute. Strašan grad! Vrlo smo se zadovoljili.

I sada se bavimo kozmetičkim popravcima kod kuće.

Ažuriramo boju na zidovima, gdje su postojale mrlje i slikovite dječje "slike" s vrhnjem olovkom i olovkom (nemamo pozadine na našim zidovima, samo boja). Stavili su pločice u kuhinju, kupili novu peć i mikrovalnu pećnicu, oprali i preuređivali veliku kolekciju Gzhel u brdima na nov način. Također planiram izbaciti prljave poluzatke stolice u kuhinju i kupiti nove. I bolje sa stolom. Duša traži promjenu, čistoću i utjehu! Još jednom sam počeo uživati ​​u kupovini, moja kći, u radosti, kupila je hrpu igračaka, DVD-a i odjeće. I osjećam se tako sretno! Počeo sam ponovno uživati ​​u životu. Odlučili smo imati mačića, i već smo odabrali jednu strašno slatku. Za tjedan dana ćemo ga odvesti iz bolnice za mačke sa svim cjepivima.

Moja se normalna razdoblja vratila meni! :) I za tri godine sam počeo zaboraviti što je to. I ja, kao idiot, bio je užasno sretan kad su se moji normalni PMS vratili meni - kad sam nekontrolirano želio imati slatko i izvadi malo donji trbuh. I to je sve. Još nisam postavio novu spiralu, nešto zastrašujuće, iako je liječnik rekao da redovita spirala nije sposobna za takve gadne stvari. :) Ponovo moram kupiti kondome! No, krajem rujna, tijekom sljedećeg menstruacije, svakako ću se prijaviti za liječnika i postaviti sebi običnu spiralu.

Ovdje, možda, to je sve. Možda će moja priča pomoći nekome, ali možda i ne, u potpunosti priznajem da je to samo moja individualna reakcija na Mirenu, a ostatak žena radi dobro. A moj slučaj je samo iznimka, što samo potvrđuje pravilo. Ne znam, opisao sam samo svoja vlastita iskustva. A budući da sam i skeptik, vjerujem više u lošu, a ne na dobro, a ja uopće nemam hipnozu, malo je vjerojatno da sam se uvjerio da će nakon hladnoće sve biti u redu. Ja sam stvarno dobar! Što i želim vam svima!

Sibmama - o obitelji, trudnoći i djeci

Navy "Mirena" - recenzije, rasprava

  • Za stranicu:

TinaLim Post »Mon Aug 30, 2010 12:37

Post Masyaka »Mon Aug 30, 2010 12:45

Poruka TinaLim »Tue Aug 31, 2010 11:03

Post Masyaka "na W. 31. kolovoz 2010 11:19

Poruka TinaLim »Tue Aug 31, 2010 21:44

Poruka Nikitinke »Tue Aug 31, 2010 22:17

Post Masyaka "na W. 31. kolovoz 2010 22:19

Poruka Kiziya »Sub Sep 04, 2010 12:42

Poruka Nikitinka »Čet 04 ruj 2010 12:53

Poruka Kiziya »Sub Sep 04, 2010 13:31

Poruka Nikitinka »uto ruj 07, 2010 1:47

Poruka Kiziya »Tue Sep 07, 2010 17:49

Poruka Kiziya "Thu Sep 23, 2010 21:26

Svrha studije je procijeniti tijek trudnoće, porođaja i stanje novorođenčadi kod žena koje su koristile Mirena intrauterinski hormonski sustav za kontracepciju prije stvarne trudnoće. Materijali i metode: Prva skupina - 35 žena koje su prije trudnoće koristile Mirenino intrauterini sustav koji sadrži levonorgestrel. 2. skupina - 35 žena koje koriste IUD-ove koji sadrže bakar. Prosječna starost glavne skupine trudnica bila je 31,1 ± 0,5 godina, au usporedbi s 25,2 ± 0,5 godina. Rezultati i rasprava. Vrijeme obnavljanja fertiliteta u žena u obje skupine iznosilo je 4,03 ± 0,41 mjeseci i 3,76 ± 0,5 (p> 0,05). U prvoj skupini zabilježena je značajno niža učestalost anemije i nedostatka željeza, placentalna insuficijencija i prijetila klinička pogreška. Tako su provedene studije pokazale da je intrauterinski sustav Mirene pružio pouzdanu, dugotrajnu, ali lako reverzibilnu kontracepciju, dobro pripremanje predškolskog odgoja za žene i nije nepovoljno utjecalo na stanje novorođenčeta.

Poruka Kiziya "Ned 21 st, 2010 0:40

Poruka Justina »Sub 18.12.2010. 20:31

Recenzije uklanjanja Mirene heliksa

Najpopularnija intrauterinska hormonska kontracepcija je Mirena helix (IUD). Intrauterine contraceptives (IUDs) su korišteni od sredine prošlog stoljeća. Brzo su se zaljubili u žene zbog mnogih pozitivnih osobina: nedostatka sustavnog utjecaja na žensko tijelo, visokih performansi, jednostavnosti korištenja.
Spirala ne utječe na kvalitetu seksualnog kontakta, ona se uspostavlja dulje vrijeme, praktički ne zahtijeva kontrolu. No IUD ima vrlo značajan nedostatak: mnogi pacijenti razvijaju tendenciju metroragorije, zbog čega moraju odbiti ovu vrstu kontracepcije.

U 60-im godinama stvoreni su intrauterini sustavi koji sadrže bakar. Njihov kontracepcijski učinak bio je još veći, ali problem krvarenja iz maternice nije riješen. Kao rezultat toga, u 70-ima je razvijena treća generacija IUD-a. Ovi medicinski sustavi kombiniraju najbolje osobine oralnih kontraceptiva i IUD-ova.

Kontracepti koji sadrže hormone su vrlo učinkoviti i istodobno ne uzrokuju razvoj metroragije.

Opis intrauterinog uređaja Mirena

Mirena ima T-oblik koji pomaže da se sigurno učvrste u maternicu. Jedan od rubova je opremljen petljom niti koji su dizajnirani za uklanjanje sustava. U sredini spirale nalazi se bjelkasti hormon. Polako ulazi u maternicu kroz posebnu membranu.

Hormonska komponenta spirale je levonorgestrel (gestagen). Jedan sustav sadrži 52 mg ove tvari. Dodatna komponenta je polidimetilsiloksan elastomer. Mornarica Mirena nalazi se unutar cijevi. Spirala ima pojedinačno vakuumsko plastično pakiranje. Treba ga skladištiti na tamnom mjestu, na temperaturi od 15-30 ° C. Rok trajanja od datuma proizvodnje je 3 godine.

Akcija Mirena na tijelu

Mirena kontracepcijski sustav počinje "puštati" levonorgestrel u maternicu odmah nakon instalacije. Hormon ulazi u šupljinu brzinom od 20 μg / dan, nakon 5 godina, ta brojka pada na 10 μg dnevno. Helix ima lokalnu akciju, levonorgestrel je gotovo potpuno koncentriran u endometrij. I već u sloju mišića maternice koncentracija nije veća od 1%. U krvi, hormon se nalazi u mikrodozama.

Nakon uvođenja spirale, aktivna komponenta ulazi u krv u oko sat vremena. Tamo je njegova najveća koncentracija postignuta za 2 tjedna. Ta se brojka može značajno razlikovati ovisno o tjelesnoj težini žene. S težinom od 54 kg, sadržaj krvi levonorgestrela je oko 1,5 puta veći. Aktivna tvar gotovo je potpuno razbijena u jetri, a evakuira ga crijeva i bubrezi.

Princip djelovanja Mirene

Kontracepcijski učinak lijeka Mirena ne ovisi o slaboj lokalnoj reakciji na strano tijelo, već je uglavnom povezan s učincima levonorgestrela. Implantacija oplođenog jaja ne provodi se prigušivanjem aktivnosti epitela maternice. Istodobno se zaustavlja prirodni rast endometrija i smanjuje funkcioniranje žlijezda.

Također, Mirena spirala sprječava pokretljivost spermija u maternici i njegovim cijevima. Kontracepcijski učinak lijeka povećava visoku viskoznost cervikalne sluzi i zadebljanje sluznog sloja cervikalnog kanala, što komplicira penetraciju spermatozoida u šupljinu maternice.

Nakon postavljanja sustava nekoliko mjeseci, došlo je do restrukturiranja endometrija, koje se očituje nepravilnim izlučivanjem krvi. No, nakon kratkog vremena, proliferacija maternice potiče značajno smanjenje trajanja i volumena menstrualnog krvarenja sve do potpunog prestanka.

Upozorenja za uporabu

IUD je instaliran prije svega kako bi se spriječila neželjena trudnoća. Osim toga, sustav se koristi za vrlo jak menstrualni krvarenje zbog neobjašnjivog razloga. Isključena je mogućnost malignih neoplazmi ženskih reproduktivnih sustava. Kao gestagensko sredstvo lokalnog djelovanja, intrauterinski uređaj se koristi za prevenciju endometrijske hiperplazije, na primjer, s ozbiljnim vrhuncem ili poslije bilateralne oophorectomije.

Mirena se ponekad koristi u liječenju menoragije, ako nema hiperplastičnih procesa u maternici ili ekstragenitalnim patologijama s izrazitom hipoagulacijom (trombocitopenija, von Willebrandova bolest).

kontraindikacije

Mirenaova spirala odnosi se na unutarnje kontracepcije, stoga se ne može koristiti za upalne bolesti genitalnih organa:

  • endometritis nakon poroda;
  • upala u zdjelici i cerviksu;
  • septički pobačaj koji se obavlja 3 mjeseca prije postavljanja sustava;
  • infekcija lokalizirana u donjem dijelu genitourinarnog sustava.

Razvoj akutne upalne patologije zdjeličnih organa, koji praktički nije podložan terapiji, znak je za povlačenje spirale. Stoga, interne kontraceptive nisu instalirane s predispozicijom za zarazne bolesti (stalna promjena seksualnih partnera, snažno smanjenje imuniteta, AIDS, itd.). Za zaštitu od neželjenih trudnoća, Mirena nije prikladna za rak, displazija, fibroids tijela i cerviks, promjene njihove anatomske strukture.

Budući da se levonorgestrel dijeli u jetri, helix se ne ugrađuje u malignu novotvorinu ovog organa, kao ni na ciroze i akutni hepatitis.

Iako je sustavni učinak na tijelo levonorgestrela beznačajan, ipak, ova gestagenska tvar je kontraindicirana u svim gestagenskim ovisnim tumorskim bolestima, na primjer, rakom dojke i drugim uvjetima. Također, ovaj hormon je kontraindiciran kod moždanog udara, migrene, teškog dijabetesa melitusa, tromboflebitisa, srčanog udara, arterijske hipertenzije. Te bolesti su relativna kontraindikacija. U takvoj situaciji, pitanje uporabe Mirene odlučuje liječnik nakon laboratorijske dijagnoze. Spirala se ne mogu instalirati ako sumnjate na trudnoću i preosjetljivost na lijek.

Nuspojave

Često su se pojavile nuspojave

Postoji nekoliko nuspojava Mirene, koje se nalaze u gotovo svakoj desetoj ženi koja je uspostavila spiralu. To uključuje:

  • poremećaj središnjeg živčanog sustava: iritabilnost, glavobolja, nervoza, loše raspoloženje, smanjena seksualna želja;
  • povećana tjelesna težina i akne;
  • gastrointestinalna disfunkcija: mučnina, bol u trbuhu, povraćanje;
  • vulvovaginitis, bol u zdjelici, uočavanje;
  • napetost u prsima i nježnost;
  • bol u leđima, kao u osteochondrosis.

Svi gore navedeni znakovi najjasnije se očituju u prvim mjesecima primjene lijeka Mirena. Tada se njihov intenzitet smanjuje, au pravilu, neugodni simptomi prolaze bez traga.

Rijetke nuspojave

Takve nuspojave opažene su u jednoj od tisuću pacijenata. Također se obično izražavaju samo u prvim mjesecima nakon instalacije IUD-a. Ako se intenzitet manifestacija ne smanji s vremenom, propisana je neophodna dijagnoza. Rijetke komplikacije su nadutost, česte promjene raspoloženja, svrbež, edem, hirsutizam, ekcem, alopecija i osip.

Alergijske reakcije vrlo su rijetko manifestiraju nuspojave. Sa njihovim razvojem, potrebno je isključiti drugi izvor urtikarije, osip, itd.

Upute za uporabu

Instalacijska spirala Mirena

Intrauterinski sustav je pakiran u sterilnu vakuum vrećicu koja se otvara prije postavljanja heliksa. Odložite otvoreni sustav unaprijed.

Instalirajte kontraceptiv Mirena može samo kvalificirati ginekologa. Prije toga liječnik treba provesti ispit i propisati potrebni pregled:

  • ginekološki pregled i pregled grudi;
  • cervikalni razmaz;
  • mamografija;
  • kolposkopija i pregled zdjelice.

Potrebno je osigurati da nema trudnoće, malignih neoplazmi i STI. Kada se otkriju upalne bolesti, oni se liječe prije postavljanja Mirene. Također biste trebali odrediti veličinu, mjesto i oblik maternice. Ispravan položaj spirale osigurava kontracepcijsko djelovanje i štiti od protjerivanja sustava.

Pacijenti plodne dobi IUD-a primjenjuju se u prvim danima menstruacije. U nedostatku kontraindikacija, sustav se može instalirati odmah nakon pobačaja. S uobičajenom kontrakcijom maternice nakon poroda, Mirena se može koristiti nakon 6 tjedana. Helix možete zamijeniti svaki dan, bez obzira na ciklus. Kako bi se spriječio prekomjeran rast endometrija, intrauterini sustav treba dati na kraju menstruacijskog ciklusa.

Mjere opreza

Nakon instalacije IUD-a trebate vidjeti ginekolog nakon 9-12 tjedana. Tada možete posjetiti liječnika jednom godišnje, s pritužbama češće. Dok klinički podaci koji dokazuju sklonost razvoju varikoznih vena i tromboza vene u nogama pri korištenju spirale, nema. Ali kada se pojave znakovi tih bolesti, trebate se posavjetovati s liječnikom.

Djelovanje levonorgestrela negativno utječe na toleranciju glukoze, kao rezultat toga, bolesnici s dijabetesom moraju sustavno pratiti razinu glukoze u krvi. S prijetnjom septičkog endokarditisa kod žena s leđnim srčanim bolestima, uvođenje i uklanjanje sustava treba provesti uz korištenje antibakterijskih sredstava.

Moguće nuspojave Mirena

  1. Ektopična trudnoća - iznimno je rijetka i zahtijeva hitnu kiruršku intervenciju. Ovu komplikaciju može se sumnjati ako se pojave simptomi trudnoće (dugo kašnjenje menstruacije, vrtoglavica, mučnina, itd.) Zajedno s teškom donjom abdominalnom boli i znakovima unutarnjeg krvarenja (teška slabost, blijeda koža, tahikardija). Postoji veća vjerojatnost "zarađivanja" takve komplikacije nakon što je pretrpjela teške upalne ili infektivne patologije zdjelice ili povijest ektopične trudnoće.
  2. Penetracija (rastezanje u zid) i perforacija (perforacija) maternice obično se razvijaju uvođenjem spirale. Te komplikacije mogu biti popraćene laktacijom, nedavnim radom, neprirodnim mjestom uterusa.
  3. Istjerivanje sustava iz maternice se događa vrlo često. Za ranu detekciju bolesnika se savjetuje da nakon svakog razdoblja provjere prisutnost niti u vagini. Samo, u pravilu, tijekom menstruacije je vjerojatnost IUD-a visoka. Ovaj proces prolazi nezapažen od strane žene. Prema tome, tijekom protjerivanja Mirene, kontracepcijsko djelovanje završava. Kako bi se izbjegli nesporazumi, preporučljivo je pregledati upotrijebljene tampone i brtve za gubitak. Krvarenje i bol mogu biti manifestacija početka pada spirale usred ciklusa. Ako se dogodilo nepotpuno protjerivanje intrauterinog hormonskog agensa, liječnik ga mora ukloniti i instalirati novi.
  4. Upalne i zarazne bolesti zdjelice obično se razvijaju u prvom mjesecu korištenja sustava Mirena. Rizik komplikacija se povećava kod čestih promjena seksualnih partnera. Indikacija za uklanjanje heliksa u ovom slučaju je rekurentna ili teška patologija i odsutnost rezultata liječenja koji se izvodi.
  5. Amenoreja se razvija u mnogim ženama s upotrebom IUD-a. Komplikacija se ne pojavljuje odmah, već negdje 6 mjeseci nakon instalacije Mirene. Po prestanku mjesečnog rada potrebno je prije svega isključiti trudnoću. Nakon uklanjanja spirale, vraća se menstrualni ciklus.
  6. U oko 12% bolesnika nastaju funkcionalne ciste jajnika. Najčešće se ne manifestiraju na bilo koji način, a samo ponekad mogu biti bolovi tijekom seksa i osjećaj težine u donjem abdomenu. Povećani folikuli obično se vraćaju u normalu u 2-3 mjeseca sami.

Uklanjanje IUD-a

Spirala se mora ukloniti 5 godina nakon instalacije. Ako pacijent dalje ne planira trudnoću, manipulacija se provodi početkom mjeseca. Uklanjanje sustava usred ciklusa, postoji mogućnost začeća. Po želji, jedan intrauterinski kontraceptiv može odmah biti zamijenjen novim. Dan ciklusa nije važan. Nakon uklanjanja proizvoda, potrebno je pažljivo pregledati sustav, jer ako postoje poteškoće u uklanjanju Mirene, tvar može skliznuti u šupljinu maternice. I uvođenje i uklanjanje sustava može biti praćeno krvarenjem i boli. Ponekad dolazi do nesvjestice ili napadaja kod bolesnika s epilepsijom.

Trudnoća i Mirena

Helix ima snažan kontracepcijski učinak, ali ne 100%. Ako se trudnoća razvijala, prije svega potrebno je isključiti njegov ektopični oblik. U normalnoj trudnoći, spirala se pažljivo uklanja ili prolazi kroz medicinski pobačaj. U svim slučajevima, ne ispadne Mirena sustav iz maternice, povećava se vjerojatnost prijevremenog prestanka trudnoće. Također uzeti u obzir moguće štetne učinke hormona na formiranje fetusa.

Koristite tijekom dojenja

Levonorgestrel IUD u malim dozama ulazi u krvotok i može se izlučiti u mlijeku tijekom dojenja djeteta. Sadržaj hormona iznosi oko 0,1%. Liječnici kažu da je kod ove koncentracije moguće da takva doza može utjecati na opće stanje djeteta.

Često postavljana pitanja

Mirenaova cijena je prilično visoka, a uporaba kontracepcije može izazvati mnoge nuspojave. Ima li pozitivan utjecaj na žensko tijelo?

Mirena se često koristi za vraćanje stanja endometrija nakon bilateralnog uklanjanja jajnika ili tijekom patološke menopauze. Također intrauterini uređaj:

  • povećava razinu hemoglobina;
  • obavlja prevenciju raka i endometrijske hiperplazije;
  • smanjuje trajanje i volumen idiopatskog krvarenja;
  • vraća metabolizam željeza u tijelu;
  • smanjuje bol kod algomenoreje;
  • provodi prevenciju fibroida i endometrioze maternice;
  • ima tonik učinak.

Je li Mirena liječila fibroide?

Spirula suspendira rast mioma čvora. No potrebna je dodatna dijagnoza i savjetovanje ginekologa. Potrebno je uzeti u obzir volumen i lokalizaciju čvorova, na primjer, u submukoznim masama fibroida koji mijenjaju oblik uterusa, ugradnja sustava Mirena je kontraindicirana.

Koristi se za endometriozu intrauterinog lijeka Mirena?

Helix se koristi za sprečavanje endometrioze, jer zaustavlja rast endometrija. Nedavno su prikazani rezultati studija koji dokazuju učinkovitost liječenja bolesti. Ali sustav pruža samo privremeni učinak, a svaki se slučaj mora uzeti u obzir posebno.

Imam šest mjeseci nakon uvođenja Mirene razvio amenoreju. Znači, to bi trebalo biti? Mogu li zatrudnjeti u budućnosti?

Nedostatak menstruacije je prirodna reakcija na učinak hormona. Postupno se razvija u svakih 5 pacijenata. Samo u slučaju, obavite test trudnoće. Ako je negativno, ne brinite se, nakon uklanjanja sustava, ponavljanje menstruacije i planiranje trudnoće.

Nakon instalacije Mirene kontracepcije može doći do iscjedka, boli ili krvarenja maternice?

Obično se ovi simptomi manifestiraju u blagom obliku, odmah nakon uvođenja Mirene. Teška krvarenja i bol često su indikacije za vađenje spirale. Uzrok može biti ektopična trudnoća, nepravilna instalacija sustava ili protjerivanje. Hitno se posavjetujte s ginekologom.

Može li Mirena spirala utjecati na težinu?

Dobitak težine je jedna od nuspojava lijeka. No, trebate uzeti u obzir da se pojavljuje u jednoj ženi od 10 i, u pravilu, taj je učinak kratkotrajan, nakon nekoliko mjeseci nestaje. Sve ovisi o individualnim karakteristikama organizma.

Obranio sam se od neželjenih trudnoća s hormonskim tabletama, ali sam ih često zaboravio piti. Kako mogu promijeniti lijek Mireninu spiralu?

Nepravilni oralni hormoni ne mogu u potpunosti zaštititi od trudnoće, stoga je bolje prebaciti se na intrauterinsku zaštitu. Prije toga morate se posavjetovati s liječnikom i položiti potrebne testove. Instalacija sustava je bolja za 4-6 dana menstrualnog ciklusa.

Kada mogu zatrudnjeti nakon Mirenine povlačenja?

Prema statističkim podacima, 80% žena zatrudni, osim ako naravno ne žele, već u prvoj godini nakon ekstrakcije spirale. Zahvaljujući hormonskom djelovanju, čak i malo povećava razinu plodnosti (plodnost).

Gdje mogu dobiti Mirenu spiralu? A koja je njegova cijena?

IUD se oslobađa samo po receptu i prodaje se u ljekarnama. Njegova cijena određuje proizvođač, a varira od 9 do 13 tisuća rubalja.

Recenzije pacijenata i liječnika o Mireni

Ženske recenzije o sustavu Mirena prilično su proturječne, a žudnja i zahvalnost kombiniraju ga odvratnošću i užasom. Pozitivan dojam temelji se prvenstveno na sljedećim točkama: nedostatak teških menstruacija i nuspojava (neki bolesnici prolaze kroz prve mjesece), povoljan trošak (na temelju 5 godina), jednostavnost korištenja (postavljena i zaboravljena), ne utječe na seksualni kontakt, Osim toga, spirala je pomogla mnogim ženama da obustave rast fibroida i smanjuju manifestacije endometrioze.

Negativne povratne informacije uglavnom su utemeljene na tvrdnjama o emocionalnim poremećajima (razdražljivost, smanjena seksualna želja) i neestetski izgled (gubitak kose, akne).

Recenzije liječnika, kao što su žene, o IUD-u također su dvosmislene, ali više suzdržane. Stručnjaci potvrđuju visok učinak kontracepcije i terapeutski učinak kod nekih bolesti. Ali oni objašnjavaju da prije postavljanja spirale Mirene nužno treba temeljita dijagnoza.

Spiralna Mirena: recenzije i implikacije

Medicina ne stoji mirno, svakodnevno se lijekovi nadopunjuju najnovijim lijekovima. Kontracepti nisu iznimka. Unatoč novim lijekovima različitih oblika otpuštanja, većina žena odabire intrauterini uređaj, koji se prvi put pojavio u prošlom stoljeću. U ovom članku ćemo pregledati povratne informacije i implikacije uporabe Mirene Spirala.

Intrauterinski uređaj Mirena je mali sustav čija veličina ne prelazi 3 cm i svakodnevno oslobađa minimalnu količinu hormona - levonorgestrel. Prvenstveno, ovaj alat ima za cilj spriječiti neželjenu trudnoću.

Intrauterinski uređaj funkcionira na sljedeći način:

  1. Cervikalna sluz postaje gusta, tako da oplodnja postaje nemoguća.
  2. Helix izlučuje hormon, što rezultira smanjenjem broja spermija.

Indikacije za ugradnju spirale

  • Prva spirala je dizajnirana za kontracepciju.
  • Također, stručnjaci preporučuju stavljanje ovog sustava ženama koje imaju obilnu menstruaciju.
  • Miren se koristi kao terapija za endometrij, oophorectomiju, kao i sa teškim vrhuncem.

Moguće posljedice korištenja Mirene spirale

Unatoč visokoj učinkovitosti i nekim prednostima, uporaba ovog kontraceptiva može uzrokovati neke komplikacije:

Ta komplikacija se događa mnogo rjeđe. Upalne ili zarazne bolesti zdjeličnih organa javljaju uglavnom tijekom prvih tjedana nakon ugradnje Mirene.

Visoki rizik od razvoja ove patologije kod žena koje često mijenjaju seksualne partnere.

To se događa vrlo često, uglavnom gubitak spirale iz maternice javlja se tijekom menstruacije. Kako bi izbjegli ovu nevolju, liječnici preporučuju pregledi prisutnosti spiralnih niti nakon menstrualnog krvarenja.

Simptomi protjerivanja obiluju razdobljima koja počinju ranije od određenog vremena.

Perforiranje ili površinsko oštećenje maternice se događa vrlo rijetko, uglavnom kada je spirala instalirana na pogrešan način.

U tom slučaju, potrebno je ukloniti IUD, jer postaje neučinkovit.

Nuspojave

Najčešće nuspojave kod žena su:

  • Migrena.
  • Apatija.
  • depresija
  • Nervoza.
  • Donja bol u trbuhu.
  • Mučnina.
  • Akne.
  • Kandidijaza.
  • Uočavanje bez obzira na menstrualni ciklus.

Rijetke nuspojave uključuju:

Spiralna s raznim bolestima

Uz učinkovitu kontracepcijsku akciju, spirala ima blagotvoran učinak na žensko tijelo zbog različitih čimbenika i bolesti.

Intrauterni uređaj Mirena: recenzije liječnika

U medicinskoj praksi ovaj se kontraceptiv koristi relativno dugo. Za razliku od drugih intrauterinih uređaja, Mirena se savršeno uspostavila. U usporedbi s drugim spiralama, ima manje nuspojava, vrlo je učinkovit i ima ljekovita svojstva.

Liječnici vjeruju da je Mirena jedno od najboljih sredstava za zaštitu od neželjenih trudnoća. Unatoč brojnim prednostima, stručnjaci preporučuju da se upoznate s popisom kontraindikacija i nuspojava.

Imajte na umu da instalaciju spirale treba provoditi isključivo kvalificirani ginekolog.

Intrauterni uređaj Mirena: recenzije žena

Podijeljene su ocjene Mirene intrauterine uređaja. Pozitivno se ističu povoljni troškovi (na temelju 5 godina) i zaštita od mogućeg razvoja ozbiljnih patologija. Na temelju pregleda, može se zaključiti da je Mirena spirala uglavnom koristi žene nakon 40 godina.

Žene primijetiti da je zbog intrauterine uređaj, period menopauze prenosi mnogo lakše:

  • nema promjene raspoloženja
  • seksualna želja ne nestaje,
  • spirala ne utječe na debljanje.

Značajna prednost je što nijedna žena nije spomenula razvoj trudnoće. Može se zaključiti da helix izvodi svoje kontracepcijske funkcije za 100%.

Žene koje imaju negativan dojam spirale upućuju na to da je odmah nakon instalacije kontracepcije, nelagode i uočavanja uočeno. 10% žena zabilježilo je gubitak spirale iz maternice. Često se na pozadini Mirene žene žale na stalnu bolnu bol u donjem dijelu trbuha.