logo

Intrauterni uređaj: cijena, recenzije, fotografije

Intrauterinski uređaj (IUD) je mali T-oblik napravljen od fleksibilne plastike koja sadrži bakar ili hormone.

Vaginalna spirala inhibira sposobnost sperme da krene, a ovulacija se uopće ne može pojaviti.

Zbog toga se vjerojatnost pojave gnojidbe smanjuje. Helix koji sadrži hormon oblaže cervikalnu sluz, koja sprečava oplođeno jaje prodrijeti u maternicu.

Međutim, u većini žena preporučuje se instalirati spiralu bez hormona.

Vaginalna zavojnica je daleko najbolji ne-hormonski lijek protiv neželjenih trudnoća.

Intrauterinski uređaj je to?

Djelovanje intrauterinalnog uređaja ima dva smjera:

  • mehanički učinak na epitel u maternici, što rezultira promjenama u strukturi endometrija, a oplođeno jaje ne može se vezati
  • pjena nastala tijekom upalnih procesa uzrokovanih djelovanjem spirale na epitel, smanjuje pokretljivost i održivost spermija

Osim toga, bakar povećava kontracepcijsko djelovanje, uzrokujući aseptičnu upalu u maternici.

Zapravo, ova metoda kontracepcije je neuspješna. Budući da se trudnoća kao takva može dogoditi i oplođeno jaje prodrijeti u šupljinu maternice, ali nema sposobnost implantacije u njega zbog poremećaja endometrijskog sloja.

Fetus umre na 7-10 dana začeća. Ali u većini slučajeva, jaje čak nema vremena za zrele. IUD proširuje jajovodne cijevi i pomiče ih nekoliko puta brže nego obično. Kao rezultat toga, jaje ostaje nezrelo i nesposobno za začeće.

Kako instalirati intrauterini uređaj?

Intruzijsku napravu instalira opstetričar-ginekolog u medicinskom ustanovu.

Objavite videozapis kao što se obično događa.

Prvo mora ispitati ženu i proći sljedeće testove:

  • za spolno prenosive infekcije
  • HIV, hepatitis
  • razmazati na floru
  • cervikalni struganje
  • Analiza mokraće
  • Ultrazvuk zdjeličnih organa

Ako nema kontraindikacija za instalaciju intrauterine naprave i žena ne očekuje dijete, snimljena je na sastanku s lokalnim ginekologom. Liječnik postavlja spiralu u šupljinu maternice.

Valja napomenuti da se spirala stavlja uglavnom rađanju ženama obitelji. Njega pojedinci propisuju hormon koji sadrži spirale iz medicinskih razloga.

Na primjer, Mirena smanjuje količinu krvarenja tijekom menstruacije, čime se sprječava rast fibromatoznih čvorova na maternici. Kod žena koje su rodile, šupljina maternice je manja od one maternice, dva puta, a cervikalni kanal, naprotiv, je izduženiji. S tim u vezi, prikladnije je instalirati IUD za žene koje su već postale majke.

Uvođenje spirale provodi se usred ciklusa. Tijekom tog perioda, antibakterijska aktivnost cervikalne sluzi je maksimalna, rizik odbacivanja i druge nevolje je smanjen.

Površina cerviksa tretira se anestetičkim gelom. U iznimno rijetkim slučajevima može se dati analgetik. No, općenito, žena osjeća samo blagu bol, usporedivu s onima koje se javljaju pri početku menstruacije.

Tada se preporuča leći. Naravno, u poliklinici to je teško učiniti. Najbolje je da se odvojite na dan instalacije mornarice ili se odvojite od posla.

Pokušajte ne raditi fizički posao. U prvom tjednu nakon instalacije odustati od seksa i sporta. Tijekom tog vremena može doći do krvarenja i težine u abdomenu.

Ovo nije strašno, ali ako je bol jak i ne prestaje, tada je potrebno konzultirati liječnika za uklanjanje spirale.

Kako ukloniti spiralu?

Intrauterinski uređaj sliči slovu "T" s antenom ispod.

Za njih, sama spirala će biti privučena. Proces uklanjanja je u većini slučajeva bezbolan, ali žena najčešće doživljava nelagodu.

Ako nema komplikacija kao što je perforacija maternice, uklanjanje intrauterinog uređaja provodi se u poliklinicima.

Žena leži na ginekološkoj stolici, a liječnik umetne diler u vaginu kako bi vidio cerviks. Tretira se antiseptičkim. Zatim pomoću pinceta i drugih pomoćnih instrumenata, ginekolog će pokušati "uhvatiti" antene i povući spiralu iz maternice.

Ako iz nekog razloga to ne funkcionira, uklanjanje će se provesti uz pomoć histeroskopa.

Tijekom uklanjanja, žena će osjetiti grčeve i bolove u abdomenu, eventualno krvarenje, ali sve to ide prilično brzo.

Pouzdanost kao sredstvo za kontracepciju

Ova metoda kontracepcije smatra se najpouzdanijim od svih dostupnih, a njegova učinkovitost iznosi 99,9%.

Od 100 žena koje su tijekom godine imale spiralu, samo je jedna zatrudnjela.

Međutim, žena jednostavno nije primijetila da je spustila spiralu. I to pada za one koji su upravo rodili dijete i za nerođeno dijete zbog šireg prolaza cervikalnog kanala.

Ali nemojte zaboraviti da intrauterini uređaj ne štiti od spolno prenosivih infekcija, tako da ne biste trebali zaboraviti na kondom u odsutnosti trajnog seksualnog partnera.

Kombinacija ovih dviju metoda zaštite povećava nemogućnost zatrpavanja do 100%.

Ako je spirala pravilno postavljena, nakon njegove uklanjanja žena može zatrudnjeti u roku od godinu dana. Osim toga, mnoge su žene zabilježile pozitivan psihološki učinak uporabe intrauterinog uređaja.

Bez straha od neplanirane trudnoće, žena postaje samosvjesnija, opuštena i temperamentna.

Za razliku od oralnih kontraceptiva, spirala ne zahtijeva nikakva ograničenja i dnevno praćenje. Također, čovjek uopće ne osjeća. Intruzivni uređaj + srebro ne samo da štiti od neželjenih trudnoća, nego i smanjuje rizik od upalnih procesa u zdjelici.

Nuspojave

Unatoč svim užicima intrauterinog uređaja i njegovoj učinkovitosti, ne zaboravite da je to prije svega lijek, a ima i nuspojave. Među njima su:

  • povećava rizik od uvođenja infekcije u šupljinu maternice
  • količina krvarenja tijekom menstruacije znatno se povećava
  • s nepravilnom ugradnjom maternice, žena može osjetiti nižu bol u trbuhu
  • ne-hormonska zavojnica ne štiti od ektopične trudnoće
  • Nakon uklanjanja IUD-a, potrebno je koristiti kondom tijekom prvih 3-4 mjeseca, jer postoji rizik od ektopične trudnoće
  • spirala ne štiti od spolno prenosivih infekcija, stoga nije pogodna za žene koje nemaju redovnog partnera

Intrauterin uređaj, recenzije

  • Neke se žene boje da će, ako stavite hormonsku zavojnicu, počnete dobiti masnoću, raspoloženje će se pogoršati, a vaše grudi će ozlijediti. U stvari, neke promjene će se promatrati prvih 1-1,5 mjeseci, sve dok se tijelo ne koristi. Ako nastave dalje, helix mora biti uklonjen.
  • nakon instalacije IUD-a, gubitak krvi se povećava tijekom menstruacije. To mora imati na umu. Ako je žena već tako bogata, trebala bi se odlučiti za hormonsku IUD. Oni, naprotiv, smanjuju cirkulaciju krvi.
  • postoje zabrinutosti da mornarica može pasti. Da, to se dogodi, pa vam je potrebno mjesec dana nakon instalacije da dođe do ginekologa za posjet, a zatim ga promatramo svakih šest mjeseci.
  • žene se boje uspostaviti spiralu nakon rođenja. Što ako to nekako utječe na dojenje? Zapravo, ako IUD nije hormonalno, spiralna stanica ostaje gotovo jedini mogući način zaštite tijekom dojenja. Mnogo je opasnije korištenje oralnih kontraceptiva.

Prednosti i nedostatci korištenja intrauterinog uređaja

Stvarčice

  • intrauterini uređaj je najučinkovitiji način sprečavanja trudnoće
  • spirala ne utječe na zidove vagine kako bi apsorbirali hormone i enzime koji se nalaze u muškom spermu
  • ne morate uzimati pilule svaki dan u isto vrijeme i brinite ako ih ne uzimate na vrijeme
  • spirala ima dug život
  • ako spirala nije hormonska, ne uzrokuje fiziološke promjene u ženskom tijelu
  • čovjek ne osjeća nelagodu tijekom seksa, za razliku od kondoma ili prstena
  • instalacija intrauterinog uređaja ne zahtijeva velika financijska ulaganja
  • kada se spiralna glava ukloni, žena se vrlo brzo može zatrudnjeti

kontra

  • za ugradnju Mornarice postoje kontraindikacije
  • nije pogodno za žene koje rađaju
  • ne štiti od spolno prenosivih bolesti, stoga nije prikladna za neudate žene i nema redovnog partnera
  • kada se nosi spirala, može doći do ektopične trudnoće
  • krvarenje se povećava tijekom menstruacije
  • ako je nepravilno postavljen, spiralna moždina može rasti u uterus

Intrauterin uređaj (IUD). Recenzije

Ukupno poruka: 280

22.11.2010., Olga
Imam 27 godina, godinu dana nakon poroda, zatrudnjela sam i odlazila na abortus, osjećaje kao što su riječi, pa sam odlučila staviti spiralu, liječnik je sam rekao što je za kupnju i jeftin. Stavili su ga u posljednje dane u mjesecu, kada je već premazano, pa nije bilo Jedina stvar koja me se sada brine je da je to vrlo obilna i duga razdoblja.

10/7/2010, Kate
Ja 20. stavio mornaricu nakon porođaja, jer mjesečno je otišao za 2 mjeseca. bilo je bolova u donjem dijelu trbuha, obstative menses, natrag, kao i kod kontrakcija, slabosti, konstantne sluznice. tijekom seksa muž je osjetio dlake, osjetio sam nelagodu, jer Bojala sam se da se spirala pomakne. ali na brzinu njezin muž otišao u inozemstvo na posao, kao rezultat seksa, to nije bilo. nakon nekoliko mjeseci otišla sam do liječnika da skine spiralu, nisam mogla tolerirati takva razdoblja, pokazalo se da sam skupio cijelu hrpu. vagina i maternica su bili uvećani, dojurili se... bio sam prestrašen. kad je odabrala IUD, ispalo je da je zahrđala)))) oko mjesec dana, sve su se pozadine nastavile, a onda se sve vratilo u normalu, a ako bih otišla duže, to bi bilo gore... sad želim žbuku, oh, dok dojim. mnogi "protiv", ali se odlučite za sebe jer svaki je organizam drugačiji.

26.08.2010. Anonimno
nakon prvog rođenja, postavila je multiloj spiralu. Ona je bila s njom već 6 godina (iako je ona stavljena na 5 godina). Nema problema, postavlja se i zaboravi. Čim je spirala uklonjena, dva mjeseca kasnije Jess je počeo da se OK - samo strašno: kosa pala, prsa su porasla za dvije veličine i strašno se ozlijedila. Sada želim staviti spiralu još 5 godina.

9. kolovoza 2010, Lena
Imam 24 godine. Rođena sam kćeri prije 2 godine, (to je bila carski rez), moj muž traži instaliranje spirale. Ali ja stvarno ne želim. I ne znam što da radim. Čitam recenzije, a uglavnom negativne, muž voli snažan seks, pa mislim da će skočiti vrlo brzo? Je li to tako? Utječe li to?

17.01.2011., Natalia
Ja, također, nakon COP-a i otišao oko mnogo liječnika od kojih 90% u jednom glasu rekao ni na koji način.
A činjenica da ona može ispasti s takvim odnosom 70%
Dakle, ova metoda zaštite nije prikladna!

27.10.2011., Olga
Pozdrav, imam 21 godinu, rodila sam kćer prije godinu dana, stavila sam spiralu prije 3 tjedna, tijekom seksa moj muž kaže da ponekad osjeća neugodan osjećaj, kako se nositi s tim?

10.12.2010, Katerina
Imam 30 godina. dvoje djece: imaju 7 i 5 godina. nakon što sam rodio drugo dijete, nisam htio imati više djece, kao da se cijeli set - kći i sin :) bojali staviti spiralu, tu su i dovoljno "dobronamjernika" koji obeshrabruju. zaštićeni oralnim kontraceptivima, jednostavno - pilule, sve dok ponovno nisu letjeli. sin je još bio mali, tako da se trudnoća prekinuo i bez oklijevanja stavio spiralu. U početku se bojala da će ispasti, kažu da postoji visok rizik tijekom prva tri mjeseca, pa čak i tijekom godine sve može biti tako. Ali Bog ima milosrđe i sada s spiralom od 2 godine žalosti koju ne znam. Moj muž i ja također volimo tvrdi seks, ali to je u redu - bez nelagode, bez bolova ili poremećaja u ciklusu - sve je u redu - živimo punopravni seksualni život.

12.10.2010. Luda
Recite mi na koji dan možete početi nakon instalacije mornarice?

11.01.2011., Elena
ona djeluje odmah, no budući da je uvedena posljednjih dana u mjesecu, liječnici preporučuju nekoliko dana

12.25.2010., Julia
Jučer mornarica staviti liječnik rekao da možete živjeti kada je razdoblje je potpuno preko 26 godina

Intrauterni uređaj: prednosti i mane

Intrauterinski uređaj (IUD) jedan je od najčešćih načina zaštite od neželjenih trudnoća. I ne iznenađuje, jer je pouzdanost ove metode kontracepcije više od 95%.

Prema WHO-u, trenutno oko 75 milijuna žena preferira IUD jer je njegova učinkovitost i sigurnost korištenja. Ali ugradnja spirale je intervencija u tijelu, tako da ovaj postupak sigurno ima svoje prednosti i nedostatke, što bi trebalo proučiti prije uporabe.

Što je intrauterini uređaj (IUD)

Intrauterinski uređaj je mali plastični i metalni uređaj koji je umetnut u maternicu žene kako bi se zaštitila od neželjenih trudnoća. Srebro ili bakar, koji je prekriven spiralom, štiti maternicu od zaraze i povećava kontracepcijsko djelovanje.

Postoji mnogo različitih vrsta intrauterinih uređaja, koje se razlikuju po veličini, obliku, materijalima, na primjer: petlja, spirala, T-oblika, prstena, potkova itd. Najčešći je trenutno IUD u obliku slova T. Sprječava spermu ulaska u maternicu smanjivanjem ovulacijskog razdoblja i sprečava oplođeno jajašanje od vezanja na endometrij uterusa.

Oni također oslobađaju hormonske intrauterine uređaje, kombinirajući prednosti oralne i intrauterinske kontracepcije. Upute za uporabu priložene su bilo kojem intrauterini uređaju. Samo liječnik može podići, instalirati i ukloniti zavojnicu iz maternice. Mornarica se može nositi do 10 godina, ali obično se stavlja na 3-4. Godinu. Najčešće, ginekolozi preporučuju žene poput spirala kao Mirena, Multiload, Nova T.

Kako funkcionira intrauterinski uređaj (IUD)?

Načelo djelovanja intrauterine naprave je spriječiti implantaciju i razvoj embrija u maternici. Spirala stvara učinak prisustva stranog tijela, koji sprečava da sperma uđe u maternicu i oplodi jaje. Ako se oplodnja dogodi, spiralom je nemoguće staviti jaje na maternicu endometrija.

Koja je spirala bolja i kako odabrati pravi IUD, samo liječnik odlučuje, uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike vašeg tijela. Nakon umetanja spirale u šupljinu maternice odmah počinje s radom. Kontracepcijski učinak IUD temelji se na sljedećim mehanizmima djelovanja:

Spirala povećavaju ton mišića maternice, sprečavajući vezanje oplođenog jajašca. Također pojačava peristaltiku jajovoda i stoga oplođeno jaje ima vremena za ulazak u maternicu, kada endometrija nije spremna za to. Ako se pojavi oplodnja, trudnoća će biti prekinuta spontanim pobačajem u ranom razdoblju.

  • učinak aseptičke upale

Nakon uvođenja spirale, leukociti počinju rasti u maternici, percipirajući ga kao strano tijelo. Infiltracija leukocita endometrija onemogućuje implantaciju jajašca. Osim toga, bijele krvne stanice i makrofagi poboljšavaju proces apsorpcije spermija, čime se postiže još izraženije kontracepcijsko djelovanje.

  • učinak stvaranja poremećaja enzima

Intrauterinalni uređaj mijenja sastav enzima u endometru maternice i stvara nepovoljne uvjete za oplodnju.

  • opstrukcijski učinak penetracije sperme u šupljinu maternice

Krajevi niti tijela intrauterine sprečavaju spermu da uđe u cervikalni kanal. U hormonskim zavojima u cerviksu pojavljuje se zadebljanje sluzi.

  • učinak inhibicije ovulacije

Spirala stvaraju uvjete za blokiranje ovulacije, koje utječu na hipotalamus-hipofizni sustav.

Instalacija intrauterinog uređaja

Intruzijski uređaj može se koristiti za žene koje su rađale nakon pobačaja, ako je pobačaj izveden bez upalnih komplikacija, žene koje su rađale nakon 35 godina, koje imaju kontraindikacije na oralne kontraceptive, žene s niskim rizikom od infekcije reproduktivnog trakta u odsutnosti cervikalnih patologija.

Postupak umetanja spirale u šupljinu maternice je medicinska intervencija koja zahtijeva određenu pripremu. Prije nego što instalirate spiralu, ženu treba pregledati i izliječiti sve kronične ginekološke bolesti.

Pregled prije instaliranja mornarice uključuje:

  • konzultirajte liječnika za prikupljanje povijesti bolesnika;
  • ginekološki pregled radi određivanja veličine i položaja maternice;
  • Ultrazvuk zdjeličnih organa da isključe formacije i upalne procese u maternici i njenim dodacima;
  • klinička ispitivanja krvi i urina;
  • krvne pretrage za HIV, sifilis, hepatitis;
  • isporuka obrisa na citologiju, mikroflora od 3 točke, bakposev odvojenu vaginu i cerviks;

Neposredno prije uvođenja IUD-a, ginekolog mora ispitati uterus i izmjeriti duljinu i udaljenost između kutova maternice. Helix se umetne za 3-4 dana menstruacije, jer tijekom kritičnih dana cerviks je otvoren, što olakšava umetanje IUD-a. Također, krv oslobođena tijekom menstruacije smanjuje rizik od ozljede maternice i znači odsutnost trudnoće u vrijeme instalacije spirale.

Lagana bol u abdomenu nakon uvođenja spirale i uočavanja - norma, to je samo reakcija maternice na uvođenje stranog tijela. U prvim danima pacijentu se ne preporuča vježba. Seksualni život nakon instalacije IUD-a može početi za 1-2 tjedna, ovisno o stanju zdravlja.

U prvih nekoliko mjeseci nakon instalacije spirale, moguća je pojava uočavanja. Ako je spirala pravilno postavljena, ni žena niti njezin seksualni partner ne bi smjeli to osjetiti. Liječnički pregled nakon uvođenja spirale mora se obaviti jednom mjesečno, zatim jednom svaka tri mjeseca, a zatim svakih šest mjeseci.

Nuspojave nakon umetanja IUD-a

Nuspojave se pojavljuju neravnomjerno nakon ugradnje spirale u utornu šupljinu. Suvremene tehnologije proizvodnje intrauterinih uređaja smanjuju rizik od njihovog pojavljivanja na minimum. Ipak, nakon uvođenja spirale morate se posavjetovati s liječnikom ako imate:

  • teška krvarenja;
  • donja bol u trbuhu;
  • sumnja na trudnoću;
  • bolno ili krvavo iscjedak tijekom seksa;
  • pojavili su se simptomi infekcije (neuobičajeni iscjedak vagina, svrbež, peckanje, neugodan miris);
  • spirale koje se skraćuju ili produljuju

Kontraindikacije za instaliranje IUD-a

  • trudnoća;
  • ektopična trudnoća u prošlosti;
  • akutni ili kronični upalni procesi genitalnih organa;
  • endometrioza;
  • displazija vrata maternice;
  • abnormalnost strukture maternice;
  • obrazovanje u maternici;
  • krvarenje maternice;
  • anemija;
  • poremećaji krvarenja;
  • endokrinih bolesti (dijabetes, problemi sa štitnjačom)

Prednosti i nedostatke intrauterinog uređaja

Prednosti intrauterinog uređaja

Najvažnija prednost korištenja IUD-a je dugotrajna zaštita od neželjenih trudnoća (za razdoblje od 3 do 10 godina, ovisno o vrsti spirale). Kontraceptivni učinak javlja se odmah nakon instalacije uređaja. Metoda zaštite pomoću spirale vrlo je učinkovita, stupanj zaštite doseže 98%.

Spirala se lako instalira i taj je proces reverzibilan, tj. na zahtjev pacijenta, spirala se može ukloniti u bilo kojem trenutku na zahtjev žene. Trudnoća nakon uklanjanja spirale obično se javlja nakon nekoliko ciklusa, a ponekad čak iu prvom menstruacijskom ciklusu, plodnost je obnovljena prilično brzo.

Kontracepcija IUD-a daje ženama priliku da donose vlastite odluke o planiranju djece. Spolni partner neće moći saznati o prisutnosti spirale u tijelu žene, jer se ne osjeća. Dodatne mjere za zaštitu Mornarice nisu potrebne. Spirala ni na koji način ne utječe na opće stanje žene, ne pogoršava tijek ekstragenitalnih bolesti.

Jednostavna uporaba IUD je da ne treba dnevno praćenje, kao npr. S pilulama za kontrolu rađanja. Instaliran i zaboravljen već nekoliko godina. Drugi lijekovi i lijekovi ne utječu na kontracepcijsko djelovanje IUD-a. U prisutnosti spirale, također možete izvesti sve kirurške zahvate. Spiral nije kontraindiciran tijekom dojenja.

Trošak instalacije intrauterinalnog uređaja varira ovisno o vrsti spirale i odabranoj klinici, ali općenito ova metoda zaštite je dostupna svim segmentima stanovništva. U nekim ženskim klinikama spirale su postavljene za žene potpuno besplatno. Uzimanje oralnih kontraceptiva ponekad košta mnogo više.

Nedostaci intrauterinog uređaja

Možda je glavni nedostatak korištenja IUD-a da nakon uvođenja spirale vrata grlića maternice ostaju otvorena, što je ispunjeno ulaskom patogenih mikroorganizama u nju. To zauzvrat može uzrokovati upalni proces u zdjelici: maternica (endometritis) i njenih dodataka (adnexitis), iako je spirala izrađena od metala s dezinfekcijskim učinkom.

Prvih nekoliko mjeseci korištenja spirale, žena može osjetiti bolnu bol u donjem dijelu trbuha. Uzrok bolova nakon instalacije IUD je povećana osjetljivost maternice ili pogrešno odabrana vrsta spirale. Prisutnost stranog tijela u maternici, kao i stalna mehanička oštećenja endometrija maternice u točki kontakta s spiralom produžuje menstruaciju i količinu menstrualnog toka. U rijetkim slučajevima, ona je puna anemije.

Nažalost, ponekad kod korištenja IUD-a, može doći do ektopične trudnoće - stanje u kojem se oplođeno jaje ne priliježe u maternici, gdje bi trebalo biti, već u jajovodima. Posljedice ektopične trudnoće su iznimno opasne, čak i smrtonosne, ako se trudnoća nije otkrio rano.

Kada se uvede u šupljinu maternice heliksa, endometrij maternice postaje tanji, što negativno utječe na sposobnost trudnoće u budućnosti i povećava rizik od pobačaja. Sve abnormalnosti u strukturi genitalnih organa žene kontraindikacija su za ugradnju spirale, budući da stotinjak posto zaštite od trudnoće ne može biti zajamčeno.

Drugi značajan nedostatak IUD je vjerojatnost ispadanja spirale. To se obično događa tijekom kritičnih dana. Budući da žena vrlo rijetko vidi gubitak spirale, moguća je neželjena trudnoća. IUD ne štiti od genitalnih infekcija, pa je to metoda kontracepcije, ali sa sumnjivim partnerima, trebali biste upotrijebiti dodatnu zaštitu sa kondomima.

Spirala se stavlja samo na žene koje su već rodile, pa stoga, kao metoda kontracepcije, nisu prikladni svi. Nemojte umetati, nemojte izvući spiralu sami kategorizirano nemoguć. Sve manipulacije s intrauterinim sredstvom treba provoditi samo stručnjak. Svakih šest mjeseci preporučuje se ženi da ga pregleda ginekolog za preventivne svrhe.

Prema tome, intrauterini uređaj kao metoda zaštite ne može odgovarati svakoj ženi, budući da postoji niz kontraindikacija i ozbiljnih nuspojava. Stoga odabir i ugradnja IUD-a zahtijeva pažljivu pripremu i savjetovanje kvalificiranog liječnika.

Kako ne ulaziti u psihijatrijsku bolnicu ili pažnju - "Mir"!

Dado sam rodio 30 godina. Po ruskim standardima, vjerojatno je prekasno, ali ovdje se smatra normom (živim u Kaliforniji više od 10 godina).

Ali nije riječ o tome kada je najbolje rađati. Samo sam htio reći da sve te godine, sve dok se nisam rodila moja kćer, nisam znala što su spiralne ili hormonske pilule. Svih 14 godina našeg supruga, moj suprug i ja koristili smo kondome isključivo i osjećali smo se manje ili više podnošljivi. Nisam htio progutati pilule, a spirala se nije preporučila. Sada, nakon rođenja djeteta, ja sam, na jednoj od prvih sastanaka s liječnikom, upitao metode zaštite. Liječnik mi je ispričao o tabletama, io ženskim prstenovima koji su se morali mijenjati svaki mjesec i o nečemu drugom. Sve mi se činilo prekompliciranim, pogotovo s obzirom na činjenicu da imam loše sjećanje. I pitao sam je li nešto postojalo i pouzdano, tako da glava ne bi ozlijedila. Problem je bio u tome što nisam nastojao otkriti kako bi na engleskom jeziku postojala "spirala", i čekala sam sve kad mi je sama liječnica ponudila, a ja ću to shvatiti po opisu. Dakle, općenito, i to se ispostavilo, a dogovorili smo se o spirali. Moram reći da sam rodila u dobroj bolnici i rodila u predivnim uvjetima. Ali istodobno sam znao da ću uskoro kupiti još jedno osiguranje i napustiti bolnicu jer jednostavni liječnici tamo ostavljaju mnogo da budu željeni. Da, oni su u stanju djelovati i reanimate pravedan, i divno je roditi ih. Ali uobičajeni terapeuti su strašni, dijagnostici jednostavno nisu, nećete doći do stručnjaka dok terapeut ne postavlja dijagnozu, a redovi stručnjaka dva mjeseca unaprijed. Ukratko, znala sam da liječnici nisu bili jako dobri, ali nadao sam se da će mi pomoći da odaberete jednostavnu spiralu i nekako to postavim bez ikakvih problema.

Dakle, moj liječnik i ja dogovorili smo se o spirali Mirene. "Mirena" pa "Mirena" - ovo mi ime nije ništa reklo. Moderna hormonska zavojnica, pouzdana. Pročitao sam knjižicu koju sam dobio, sve izgleda dobro. I stavio sam "Miren". Dogodilo se doslovce dva mjeseca nakon isporuke. Mjesečno nisam nastavio. Mogu samo razumjeti da se nešto događa. Ništa nije povrijeđeno, uopće nije bilo krvi (!). Dakle, svjetlosni iscjedak, kao i posljednji dan uobičajenog mjesečnog. Otišao sam kod liječnika (čak iu istoj bolnici), tamo su mi rekli da je ovo normalna stvar za Mirenu i smirila sam se. seks Postao je mnogo svjetliji čim mi i muškarac prestanemo razmišljati o gumi, i bio sam vrlo zadovoljan. Ipak: trudnoća se ne javlja, nema menstruacije, ništa ne boli. Ljepota! Ovdje su samo PMS (predmenstrualni sindrom). Odjednom sam počeo primijetiti da sam 10 dana prije takozvanog menstrualnog razdoblja postala strašno razdražljiva, što nikada nije bilo u mom životu. Pa, mislim da se sve promijenilo nakon poroda, hormonalnih promjena u tijelu i sve to. Pored toga, PMS je normalni fenomen za mnoge žene. I iznova se smirila.

Ali razdražljivost je doslovce rasla od mjeseca do mjeseca. Počeo sam vikati kod mog supruga, u mojoj punici, čak i kod djeteta. U prvoj polovici mjesečnog ciklusa osjetio sam se manje ili više podnošljivim, ali bliže mjesečnim razdobljima postao sam nekontroliran. Moje je dijete potpuno bespomoćno, spavao je vrlo malo i vrlo nemirno, pa sam se uvijek osjećala pospano, umorno i ljuto. Dijete je imalo godinu dana i gotovo nisam dobila radost iz majčinstva. Bio sam ljut zbog svega i svih. Osjećala sam se strašno umorna i frustrirana, čak i ako sam imao dobar san. Bio sam mrtav umoran na poslu, premda sam radio samo nekoliko sati dnevno. Često sam plakao od bilo kakvih besmislica, donosio sam i moj muž i svekrvu sa svojim plačima. Osim toga, došlo je do takve mjere da ne želim ništa u životu - bez odmora, bez zabave, bez kupnje mondene krpe, bez odmora. ništa. Depresija je isisala glavu. Više nije bio jednostavan PMS, cijelo vrijeme sam bio umoran i nadražen. Gotovo nisam radila kućanske poslove. Ponekad je samo kuhala hranu, pranje posuđa i pranje i peglano platno. Nije me briga da je posvuda bilo prašine, da kat u kuhinji nije dugo bio pranje, igračke su ležale oko kuće. Nisam htio ni čistoću ili udobnost u kući, pa čak i ako sam pronašao snagu za čišćenje, čistoća sobe nije bila ugodna. Nije me briga. Naravno, voljela sam dijete, ali njegova nespremnost da spava u večeri dovela me do očaja. Kao rezultat toga, moja kćer i ja se obojica bojali smo se večernjeg polaganja, a na vidiku kreveta postala je histerična. U međuvremenu, vrijeme je prolazilo, kći je odrastala, bake su aktivno pomagale, moj muž i ja smo radili. Promijenio sam svoje stare zdravstveno osiguranje za posve drukčiji, skuplji. A ovdje je slučaj pomogao. Kao što kaže: ne bi bilo sreće, ali nesreća je pomogla.

Prošlog ljeta, kao i obično u srpnju, imao sam puno posla. Ja sam pijanist, au tom mjesecu moram sjesti za glasovir 6-7 sati dnevno. Naporno se trudio za mene više nego ikad, zamor se umnožio, stalno sam bio nervozan, pogotovo ako zbog prometnih gužvi kasno nisam na poslu. Kad sam vidio koliko sam kasnio, imao sam prave tantrume za upravljačem. Nakon nekoliko tjedana takvog napornog rada, nešto mi se dogodilo desnoj ruci. Kad sam svirao klavir, osjećao sam bol u ruci, nije baš jak, već opipljiv. Nakon još dva tjedna rada, pomislio sam da će ruka sama po sebi, jer sada ću raditi mnogo manje. Ali ruka nije prošla. Prošli su mjeseci, zima je došla, a ruka je počela boli gotovo stalno pod bilo kojim opterećenjem, pa čak i zglob je uvijek bio malo natečen. Tako možete izgubiti svoj posao! Morao sam potražiti liječnike.

Nakon dugog traženja liječnika i eksperimenata s rukom u obliku masaže, hladnih i vrućih obloga, tableta itd. Konačno sam pronašao prekrasnog liječnika koji je izliječio moju ruku s jednom ubrizgavanjem! Bilo je to već proljeće, bio sam gotovo očajan, i odjednom je bilo tako jednostavno - jedna injekcija i to je bilo sve! Liječnik mi se činio gotovo čarobnjakom. Odlučio sam se posavjetovati s njim o PMS-u, nedostatku razdoblja itd. Rekao je da sve ovo nije normalno i da mi preporučuje dobar ginekolog. Odmah sam nazvao kliniku da imam sastanak. Kad joj je kći već imala dvije godine, navečer je imala poteškoća u krevetu, ali je cijelu noć spavala do kasnog jutra, a da se nije probudila. Počeo sam dovoljno spavati, ali ipak umor nije prošao. Nisam mogao razumjeti ništa. Zašto je rođenje djeteta iznenada promijenilo moj karakter toliko? Naravno, nisam bio anđeo prije porođaja, ali nikada tako histerijski. Bio sam prestrašen što sam imao dijete, a ne zato što sam ga žalio, ali samo zato što sam se žalio zbog djeteta - pa zašto je dobio takvu odvratnu majku? Moja svekrva me je smirila, kao što je mogla, rekla da sam dobra majka, samo se trebam odmarati. Stalno mi je savjetovala svog muža i ja da odemo na odmor i odemo negdje zajedno. Ali nisam htio napustiti svoju kćer. Da, i tako lako raditi s mojim mužem neće biti pušten. Histerici su se nastavili, suprug je izbjegavao kontakt sa mnom, ali, zapravo, zapravo nisam želio komunicirati. Ne mislim ni na seks, jednostavno nisam željela vidjeti nikoga. Našao sam se stalno krivim za nešto, i sve mi se činilo pogrešnim oko mene, a svi ljudi oko mene bili su idioti koji su se složili da otrovaju moje postojanje. Ludi pas

Do travnja sam došao do ginekologa. Ispalo je da je teta, prilično mlada i vrlo inteligentna. Usput, ruski, pa nisam morao truditi da joj objasnim sve moje probleme. Kad sam rekla o Mireni, odjednom me je počela pitati kako su moje menstruacije bile na putu, kako sam rodila, je li bilo krvarenja itd. Odgovorio sam na pitanja, a zapravo ne razumijem njihovo značenje. Mjesečno je bilo uvijek malo, za 2-3 dana, rodila se, nema krvarenja. Liječnik je bio jako iznenađen. "Zašto ste stavili" Miren ", pitala je, pokazalo se da Mirena nije jednostavna spirala, ona je prije svega pokazana ženama koje su imale pretjerano razdoblje ili krvarenje ili neke ozbiljne komplikacije nakon porođaja. Postoji hormonska spirala s nekim lijekovima, a to mi uopće nije potrebno, zato PMS je tako jak - hormoni rade, a nedostatak krvi tijekom menstruacije također je apsolutno normalan. da je manje vremena ostalo do kraja stijena ove spirale (postavljam ga 5 godina), slabiji će biti ICP, a budući da je glavno pitanje za mene bio odsutnost menstruacije, a bio sam uvjeren da je sve u redu, onda smo liječnik i ja odlučili napustiti sve što je za sada. i pola godine da bi se "Miren" zamijenio redovitom spiralom, odlučili na to, ali mislio sam da je to spirala koja je život učinila tako nepodnošljivim, čvrsto mi je sjedila u glavi, a nisam mogla u potpunosti vjerovati da takva sitna spirala ima tako jaka akcija. Još sam mislila da mi treba samo odmor, a u kolovozu, kada bih bio slobodniji od posla, mogao bih se odmoriti, možda čak i ići negdje par dana, ostavivši moju kćer svojoj baki. No, uskoro je postalo jasno da do kolovoza ne bih doputovao. Ili uđete u nesreću, jer vožnja automobilom u takvom napuhanom stanju jednostavno je opasno, ili na smiješan azil. Ili njuškati. Da, počela sam piti. Da ne zavarim votku s bočicama, ali čašu ili dva vina u večernjim satima - već sam to trebala. I nakon sljedećeg tantruma, osjećajući potrebu izravne droge za alkoholom, shvatio sam da se to piti i ljudi. Bilo je potrebno nešto učiniti, i odlučio sam ukloniti spiralu! Odjednom spirala je izvor svih mojih problema.

Nisam bio siguran, ali ionako nije bilo drugih mogućnosti. Sljedećeg jutra nazvao sam kliniku i otišao do liječnika radi posjeta. Onda se sve dogodilo kao magijom. Od samih prvih sati, kad mi je spiral bio izvučen, počela sam se osjećati mnogo mirnijom. Sve moje nervoze i napetosti, koje me nisu pustile na više od dvije godine, nestale su negdje. Ne postupno, već odjednom odjednom. Bojala sam se vjerovati svojim osjećajima, činilo mi se da se to ne događa, bilo je to kao prekrasna preobrazba! Čudovišta - lijepa! :) Prve večeri, bio sam iznenađen kad sam otkrio da možete staviti dijete 40 minuta, a ne biti nervozan ili vrištati u isto vrijeme! I ne samo zadržati napore volje. I uistinu biti mala i nježna majka! Čini mi se da je moja kćer također strašno iznenađena promjenom koja mi se dogodila jer se tiho ponašala i tiho zaspala. Dane su prošle, nisam se prepoznao. Staroća umora počela je polako iščezavati, počela sam se probuditi svježe i odmarala ujutro, prestala sam vikati i histerikalizirati, ponovno sam otkrila radost majčinstva. Zašto postoji materinstvo, osjetio sam okus za život! Počeo sam se smijati! I odmah su ga primijetili svi rođaci. I moja mala kći iznenada je postala mnogo jača da mi se doprijeti, naučila je zagrliti i poljubiti. I tako sam se žalio zbog onih propuštenih i nepovratno izgubljenih dana kada su neke budale liječnike proveli prve godine majčinstva! Pogledao sam kuću s užasom. Bože moj, kako sam ga pokrenula! Prašina, prljavština, magaraca na zidovima, poda u kuhinji ne može se oprati. Nakon što je raditi sljedeći ugovor u srpnju i zarađujući pristojan iznos, odlučio sam zamijeniti prljavi linoleum u kuhinji čistim pločicama. Ali prvo se opustite!

I moj suprug i ja ostavili kćer za svoju majku i ostavili tri dana u Las Vegasu. Ipak, 3 godine bez odmora. A Las Vegas je blizu, gotovo tri i pol sata vožnje automobilom, gotovo nema vremena i novca na cesti. A tamo, ako se ne odmarate fizički, onda se barem odmorite moralno. I uopće nije potrebno sjediti u kasinu. Jedva smo igrali. U Las Vegasu ima toliko mnogo stvari. I show, i muzeji, a sami hoteli (koji su sami mnogo zanimljiviji od muzeja). I ovo je nevjerojatan odmor osjećaj svake minute. Strašan grad! Vrlo smo se zadovoljili.

I sada se bavimo kozmetičkim popravcima kod kuće.

Ažuriramo boju na zidovima, gdje su postojale mrlje i slikovite dječje "slike" s vrhnjem olovkom i olovkom (nemamo pozadine na našim zidovima, samo boja). Stavili su pločice u kuhinju, kupili novu peć i mikrovalnu pećnicu, oprali i preuređivali veliku kolekciju Gzhel u brdima na nov način. Također planiram izbaciti prljave poluzatke stolice u kuhinju i kupiti nove. I bolje sa stolom. Duša traži promjenu, čistoću i utjehu! Još jednom sam počeo uživati ​​u kupovini, moja kći, u radosti, kupila je hrpu igračaka, DVD-a i odjeće. I osjećam se tako sretno! Počeo sam ponovno uživati ​​u životu. Odlučili smo imati mačića, i već smo odabrali jednu strašno slatku. Za tjedan dana ćemo ga odvesti iz bolnice za mačke sa svim cjepivima.

Moja se normalna razdoblja vratila meni! :) I za tri godine sam počeo zaboraviti što je to. I ja, kao idiot, bio je užasno sretan kad su se moji normalni PMS vratili meni - kad sam nekontrolirano želio imati slatko i izvadi malo donji trbuh. I to je sve. Još nisam postavio novu spiralu, nešto zastrašujuće, iako je liječnik rekao da redovita spirala nije sposobna za takve gadne stvari. :) Ponovo moram kupiti kondome! No, krajem rujna, tijekom sljedećeg menstruacije, svakako ću se prijaviti za liječnika i postaviti sebi običnu spiralu.

Ovdje, možda, to je sve. Možda će moja priča pomoći nekome, ali možda i ne, u potpunosti priznajem da je to samo moja individualna reakcija na Mirenu, a ostatak žena radi dobro. A moj slučaj je samo iznimka, što samo potvrđuje pravilo. Ne znam, opisao sam samo svoja vlastita iskustva. A budući da sam i skeptik, vjerujem više u lošu, a ne na dobro, a ja uopće nemam hipnozu, malo je vjerojatno da sam se uvjerio da će nakon hladnoće sve biti u redu. Ja sam stvarno dobar! Što i želim vam svima!

Ginekološka spiralna recenzija

Ginekolozi nude 2 metode zaštite. Što mislite da je bolje i prikladnije? Vaše povratne informacije. Ne volimo kondome, tablete prolaze kroz jetru (nisu prikladne za mene). Spiralna. tako zastrašujuće. čitati, ponekad pada, moja je sestra zatrudnjela spiralom.

Naravno, znam što je intrauterinski uređaj, čuo sam recenzije, ali informacije su općenito nejasne. Nikada nisam planirao postaviti se, pa nisam otišao u detalje, ali liječnik je predložio moju sestru. U osnovi nema kamo, s trećim stupnjem endometrioze, već godinama mora sjediti na hormonima, cijelo tijelo već je začepljeno s njima, i oni su pristojno. Ginekolog je objasnio da je mnogo praktičniji, ekonomičniji i nema štetu tijelu, postavljena je i zaboravljena. Sestra misli tako daleko, postoje sumnje. Predmet je još uvijek stran, intrauterinski uređaj ima ne samo recenzije.

Kumom je dijagnosticirana endometrioza, zbog pobačaja koji nije uspio. Da je samo ona nije propisana da bi joj izliječila ovu žensku nesreću. Isprva su propisivali hormonske lijekove, ali križ iz trbuha počeo ih je povrijediti, a glavobolje su se pojavile čim ih prestanu piti, bol je nestao, a bolest se opet nastavila. Tada joj je ponuđeno da stavi posebnu hormonsku zavojnicu koja se mora mijenjati svakih pet godina. No, kuma je odbila tu mogućnost, jer liječnici, prvo, nisu dali jamstvo da će i spirala pomoći.

Mješavine koje su postavile Mirenu spiralu dijele recenzije. Pitanje kontracepcije oštro je poraslo, ginekolog je ponudio dvije mogućnosti: ubaciti spiralu, osobito Mirenu, pohvalivala je zajedno i uzimala pilule poput Yarina.

Djevojke, recite nam tko štiti što. I dalje se kondomiramo. Ginekolog je savjetovao staviti spiralu. Je li itko pokušao? Pročitao sam recenzije, nekako zastrašujuće. I želim i bodljikavo. Nudim svojem mužu čaj. umjesto))) ne slaže se)))

U mom životu učinio sam prvi i, možda, jedini pobačaj, za koji još uvijek osjećam snažno sažaljenje savjesti. Međutim, čak i kad sam napustio majčinsku bolnicu, jasno sam odlučio da se neću vratiti ovamo tako osjetljivo i neugodno pitanje. Razmišljao sa svojim mužem i odlučio da je intrauterinski uređaj u našem slučaju - samo savršena opcija.

Danas je još uvijek dobio ginekologa. Čekao sam dugo i čekao. i tako je sve završilo. Pokazalo se da sam imao malo erozije, kao što je to rekao liječnik, bez posla. Čitao sam internetom, postoji takav pisanje (dobro, zapravo oni uvijek pišu horor). Nešto sada zabrinuto. Da, i htjela staviti spiralu, razgovarala s liječnikom, rekla mi je sve, objasnio je, savjetovao je Multiload. Sve je bilo u redu sa mnom, sve dok sam čitala recenzije. Kao i obično, nisam čitala ništa dobro. Sada ne znam što da radim.

Razgovarala je sa svojim ginekologom o spirali, pitala što je mislila o Mireni (pročitajte mnogo pozitivnih recenzija o njoj). Liječnik je rekao - da, to je dobro, ali skupo, rekao je da na početku pokušava nešto jeftinije (predložena Nova-T spirala), jer nisu sve spirale ukorijenjene, a zatim pogledajte hoće li staviti Mirenu. A ako "pokušate" za koje vrijeme? Ako mislim da je Mirena sigurnija (i oko tog mjeseca - udobnije), dobro, pokušat ću Nova-T, ali vjerojatno to nije moguće često.

Čini mi se da je najbolji način za zaštitu od neželjenih trudnoća jedinstveno intrauterini uređaji, koji se danas mogu kupiti u bilo kojoj ljekarni. Ako mislite da ću početi oglašavati najskuplji model Mirene sada, onda ste u zabludi, budući da imam nekoliko prijatelja koji nisu zadovoljni ovim načinom zaštite. Ne samo da je spirala skupo, već se i ne prilagođava u tijelu svake žene, ali na kraju ima mnogo "nuspojava". Druga stvar je iznenađujuće: zašto je upravo ta spirala ginekolozi toliko uporno pokušavaju njuškati (na drugačiji način i ne može se reći).

Želim razgovarati o današnjem putovanju Donovu na ultrazvuku, u kliniku AltraVita. Pročitao sam puno dobrih recenzija o njemu, nakon 2 čišćenja i odsutnosti izbornika na pozadini tankog endometrija, htio sam slušati stručnjaka. Slušao sam i, naprijed, kažem da nikad nisam upoznao takvog strašnog i nesposobnog liječnika. Dugo je radio i radio neprekidno u tom procesu, bez da mi kažem neku riječ, osuđen na višestruko odstupanje od norme, koju niti jedan od prethodnih 6 Uzista, uključujući i SAD, nije vidio i.

Sve. Imam samo glavu koja prska s informacijama i pršti s potrebom da podijeli i čuje savjete ili nešto drugo. Dijete je gotovo osam mjeseci, ali jednostavno ne mogu staviti spiralu.

Djevojke su me nedavno stavile u spiralu, ali iz nekog razloga je pala i odlučila sam ga potpuno ukloniti. Ginekolog ponudio ponovo staviti još jedan, ali odbio sam, jer bi bila najjača neugodnost, a ona me je propisala da pijem Yarinu, ali moj se rođak Jess savjetuje, rekavši da je bolji i ugodniji, navodeći činjenicu da je u Jesse 28 mini pil i Ne moram opomenuti 7 dana, kao u Yarinu, ali za početak sljedećeg čopora, ne dobijete bolje od Jess, iako sam čuo za Yarinku da se ne oporaviš, pa čak i rastu i koža postaje super. Tko je uzeo, napišite recenzije

Danas sam bio sa svojim ginekologom, provjeravam porod, sve je u redu, čak i moja mala erozija nakon druge trudnoće nestala!))) Zato smo raspravljali o kontracepciji i predložila mi spiralu. Ne znam, ima puno recenzija, dobro i loše! Zato bih želio čuti što je bolje, ali postoji nekoliko vrsta tableta i kondoma koji ne žele.

Podijelite iskustvo tko je stavio ovu spiralu. Nazvala sam danas plaćenom ginekologu, rekla mi je da kupim ovaj MultiLoad i došla joj 3-4 dana. Napišite recenzije, kako je za vas, znam da svatko ima različite načine, ali još uvijek želim znati vaše mišljenje.

Nakon odlaska na ginekologa postavlja se nekoliko pitanja. 1) Imam 38 godina, ginekolog ne savjetuje spiralu, jer ih je stavio na 40, a onda ga moraju izvaditi, prema Ginu. Je li to tako? 2) Krpa Evra-in / za sve osoblje koristi ovaj predivan alat. 3) napisao sam Novinet, koji je uzeo koje strane simptomi ili obratno dobre recenzije. Bila bih zahvalna za odgovore.

Djevojke pomažu odabrati najbolji kontraceptiv. U jednom trenutku oko deset godina, spaljena spiralom. A vrsta liječnika koji mi ga je stavila bila je dovoljno kvalificirana, ali doslovno tri mjeseca nakon što mi je dano, otkriveno je trudnoću, unatoč činjenici da su menstruacije i dalje na vrijeme.

Imao sam liječnika nakon rođenja, savjetuje VRLO VRLO VRLO da stavi spiralu (kad mjesečno dođemo u GW). Ponovno čitam cijeli Internet i cijelo vrijeme imam samo negativne recenzije o njima. Djevojke stavljaju spiralu i svi su u redu! Prevela spirala: Prvo, postoje kontraindikacije njegove upotrebe. To uključuje akutne i kronične bolesti zdjeličnih organa, kao i rak od ženskih genitalnih organa. Drugo, spirala štiti samo od početka trudnoće, ali ne i od spolno prenosivih bolesti. Stoga ova metoda.

Pa, sretni dani su gotovi, počele su se "crvene", naravno, nadam se da je to rezultat ginekologa, ali moja mala chuyka mi govori da nisam u krivu. Ponovno sam razmišljala o kontracepciji - prstenu. Odlučila je, procijenila je prednosti i nedostatke, posavjetovala se sa suprugom. Prsto s spiralom je neophodno da ode do ginekologa za provjeru, i tako sramežljivi od ove stolice, i ovdje je. i prsten može biti najviše, chpok i na licu mjesta))))))) i prema ocjenama prsten pobjeđuje.))))))))

Ako liječnik, kako? Jeste li uzeli krvne pretrage za hormone? Nakon ultrazvuka? Ili prema vašoj medicinskoj povijesti? Ili glup od ćelavog? Ili sami, kao što je takav prijatelj prihvaćen ili pročitajte recenzije na Internetu? Sama nekoliko rza vidio OK. Prvi put je ginekolog u institutu glupo rekao: "Imam tri merci." Rekao sam joj, ali što je s testovima za hormon? Ona: i nije nužno. Onda je i ginekolog platio. I pijte Yarin. Općenito, pile i Yarinu i trimersi. Trimersi mogu pola godine i Yarinu godinu 2.

Odlučio sam staviti sebe, moj ginekolog je rekao da je ona najbolja, upozorila sam da nisam zamarala s internetom, sve su napisali, ali ona je bila najbolja. Ja vjerujem svoj milijunski ginekolog s milijunom posto, ali ja sam, naravno, ušao u internet i pročitao ne baš dobre recenzije. Nije jeftino (8-9 sati), ali nema novca za razvod. Upozorila me je da se bavi pet godina, nije hormonska, ali će imati manje menstruacije (što se sviđa, jer se ispunjavam tijekom prvih 3 dana) i to je najbolja spirala od svega. Sada sam.

Ne mogu odlučiti hoće li staviti spiralu, a moj ginekolog ponudio je da srebrno stavi 10 godina na jesen, a ne tako skupo za 3 tisuće, ali ne želim ga staviti 10 godina, 5 godina, a ja ću to učiniti. takvi, samo 10. i onda, pročitajte recenzije na internetu, mnogi ljudi pišu da su uspjeli zatrudnjeti spiralom, drugi, da je prikladno i pouzdano. Povlačim se s odlukom, jer ima vremena, muž služi i stići će tek u lipnju, ali mislim da je vrijeme za odlučivanje. Ne znam.

Pozdrav svima! Želim vam ispričati svoju priču. Imam 28 godina, imam muž od 32 godine i stvarno želimo bebu! Moj suprug i ja bili smo u pravnom braku 5 godina i 8 godina građanskog, kao što ste već shvatili od naših ranih godina i općenito uvijek smo zajedno! Cijelo to vrijeme pokušali smo se ustati, zaraditi novac, kupiti stanove i stjecati prednosti, vrijeme ne zapaža za takav život)) I kad smo izdahnuli malo, počeli smo razmišljati o djetetu. Na zdravlje.

Dugo sam vremena napisao vlastitu priču. Vrijeme leti. ali je nemoguće odgoditi dalje, jer danas točno godinu dana od datuma našeg posljednjeg, četvrtog reda, transfera. Znam da su mnogi prošli puno više protokola, ali i četiri - to je opipljiv teret, kako bi razumjeli - glavna stvar u našem poslu je ne odustati i sustavno raditi u tom smjeru, pokušavajući ne posvetiti cijeli naš život i misli samo eko. Možda će moja priča pomoći nekome - doista se nadam. Ako netko posjeduje ovaj list.

Nakon posjete ginekologu bilo je pitanje o metodama kontracepcije. Nudila mi se tri mogućnosti za dojenje. Tablete, propo depot injekcije i Mirena spirala. Ne znam što da odaberem. Tablete ne žele, jer nije prikladno. Postoji još jedna stvar koju treba isključiti. Ali koji? Pročitao sam toliko mnogo recenzija. Postoje i dobri i loši. Općenito, nema pinte za razumijevanje. A što ste odabrali za sebe? Što je bolje?

Odlučio sam ažurirati post. da razgovaram)) Toliko puta sam zamišljao kako bih napisao svoju priču... i sjela sam... i bez riječi... Pa, pokušat ću napisati ono što mi dolazi u glavu. Pysy. Post je bio vrlo dug. Tko nije lijen - Dobrodošli. Registrirao sam se na BB u 12. godini... iz nekog razloga nisam našao svoje prve postove u mom dnevniku, možda sam to izbrisao već davno... Prvo sam pročitao Conception, a onda sam se odlučio napisati... Bio sam iznenađen koliko djevojaka želi djecu, ali iz nekog razloga ispada... Naš je put bio (bio je Karl!)... imao je sedam godina. S mojim mužem.

Imam takvo pitanje. Ja sam provjerio ginekologa, želim staviti spiralu, ona me pita: "Što nije u redu s vašim licem"? Moje lice nikada nije bilo savršeno, ali nakon 2 rođenja, bilo je potpuno kapet. A liječnik je savjetovao da piju Regulon. Na internetu sam pročitao recenzije, blago rečeno, nije baš dobro. Djevojke kažu da je vrijedno liječiti se u redu?

Zato je vrijeme da razmišljamo o tome što štitimo. Dok sam još bila trudna, bio sam siguran da ću staviti Mirenu spiralu, čak i spasiti novac, ali onda otišla do ginekologa, pročitala recenzije i iz nekog razloga odbojno rekla, i nisam se mogla ukoriti i nije mogla podići (više od tri kilograma, a moja maska ​​već 6 ). Pišala mi je tablete Laktinat, rekla je vrlo dobro, bila je vrlo dobra, došla je kući, stigla je u Internet, a o njima još nema recenzija, a nove vjerojatno još uvijek. Znači ne znam što da radim. Najgora stvar.

Volim članke i knjige Berezovskaya EP, puno korisnih informacija, a nakon čitanja nekako postaje lakše. piše vrlo zanimljivo i pristupačno, ovdje je jedan od njezinih članaka (pod mačkom), možda će netko biti zainteresiran

Savjetovanje žena na mjestu LikarInfo, odgovarajući na pitanja o trudnoći i pripremi za nju, suočila sam se s vrlo negativnim fenomenom: liječnici su pripremili za pripremu trudnoće u neku vrstu mučenja za žene, ispunjavajući taj proces brojnim nerazumnim analizama, postupcima i čak liječenju. Između liječnika i žene koja želi postati majka, sve više i više puta postoji veza između podređenog i podređenog, potisnutog i neodoljivog, umjesto odnosa između dvoje ljudi koji rade u istom smjeru, idući u istom smjeru, odnosno prema dobivanju zdravog djeteta. V.

Nisam pedijatar. A ne stručnjak za dojenje (HBV). Ja sam samo mama koja je imala sreću da raste 5 djece na prsima. Nedavno je GW postao modni trend. Tako moderna, da ponekad i sumnjaju - s takvom teškom propagandom, gdje svi ti staklenke dječje hrane na policama trgovina idu? Moje iskustvo nije uvijek bilo uspješno i otkrivalo. I neću se tresti sve buduće mame za sve vrijeme GW. Jer, za razliku od obrazovanih konzultanata, doživio sam teški put.

Nisam pedijatar. A ne stručnjak za dojenje (HBV). Ja sam samo mama koja je imala sreću da raste 5 djece na prsima. Nedavno je GW postao modni trend. Tako moderna, da ponekad i sumnjaju - s takvom teškom propagandom, gdje svi ti staklenke dječje hrane na policama trgovina idu? Moje iskustvo nije uvijek bilo uspješno i otkrivalo. I neću se tresti sve buduće mame za sve vrijeme GW. Jer, za razliku od obrazovanih konzultanata, iskusila sam ne samo prednosti, već i nedostatke, koji nisu osobito primjenjivi.

Savjetujući žene, odgovarajući na pitanja o trudnoći i pripremi za nju, suočio sam se s vrlo negativnim fenomenom: liječnici su priprema za trudnoću pretvorili u neku vrstu mučenja za žene, ispunjavajući taj proces brojnim nerazumnim analizama, postupcima i čak liječenju. Između liječnika i žene koja želi postati majka, sve više i više često postoje odnosi između podređenog i podređenog, depresivnog i potisnutog, a ne odnosa dvaju ljudi koji rade u istom smjeru, idući u istom smjeru, odnosno prema dobivanju zdravog djeteta. U duši većine žena.

Kao što sam ranije napisao, počeo sam piti Yarina, noge su mu bile bolne, otišla sam do ginekologa. hitno otkazao (nisam ni završio paket), poslala je vaskularnom kirurgu, otišla sam do uobičajenog kirurga, poslala je ispitivanje ultrazvuka vena donjih ekstremiteta. prošlo je danas. U odgovoru je napisano mnogo nejasnih, zadovoljan što nema tromboze, ali su uzrujali druge: